[]

satış danışmanı satış uzmanı

biraz böyle iş ilanı sitelere göz gezdirdimde. sürekli bunlar çıkıyor. satış olduğu için ilk önce yüksek ikna kabiliyeti lazım değil mi ? yani çenesi çalışan biri ?

peki böyle biri olmak için neler yapılmalı ?
ikna kabiliyetini geliştirici şeyler nelerdir ?

her türlü önerilerinize açığım ?

 
birazcık doğuştan gelmesi gerek o ikna kabiliyetinin. ama tabi ki geliştirilebilir. her mesleğin kritik ikna edici cümleleri var. mesela fotoğraf çekiyorum ben. insanları ikna etmem gerek. aslında zorunlu değil; ama zorunluymuş gibi gösteriyorum. ''fotoğraf çekinmek ister misiniz?'' demiyorum asla. ''sizi şöyle alacağım. bir fotoğraf çekip öyle gönderiyoruz.'' tarzında cümleler kullanıyorum. dili kullanmaktan geçiyor her şey. ama bazılarında bu hiç gelişmiyor nedense :/


  • lorenzen  (02.08.11 01:07:31) 
cok kurumsal bir is degilse, yani seni direk distribitorlerle, bayi mudurleri ile gorusturmeyeceklerse; "o mali sat" "o hizmeti ver" "musteriyi memnun et" bi sekilde bunlari yap; abi de, dayi de, yenge de, beyefendi de, aga de, el sakasi yap musterinin kulagini cek, kulak memesini em. ama musteri bundan rahatsiz olmasin.

satis danismanin gorevi budur. satis uzmani ise onun suslenmis halidir.
  • insect  (02.08.11 02:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.