[]

Norveç katliamı ile ilgili sorular ve adadan kurtulmak

(bkz: 22 temmuz 2011 norveç'te gençlik kampı baskını)

1. Bu adam tek başına nasıl 90 küsür kişiyi öldürebiliyor. Elinde birden fazla silah mı var? Cephane mi var? Elindeki silah çok mu güçlü, ne idi?

2. Kimse cesaret edip adamı durdurmaya çalışmamış mı?

3. Adada tam olarak kaç kişi vardı, kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı, kaç kişi kurtuldu? Adadakilerin hepsi genç mi idi? Bunları tam yazan bir yer bulamadım..

4. Kurtulanlar nasıl kurtulmuş? Bir kişi ölü taklidi yapmış, ölü taklidi yapan çocuğa neden ateş etmiş ve omzundan sadece? Yere düşüenlerin hepsine tekrar mı ateş etmiş? Bir de suya kaçanlara da ateş etmiş. Çoğunluğun kaçtığı yere mi gitmiş adam? Ormana doğru kaçanlar kurtulmuş mu?

5. Siz orda olsanız ne yapardınız?

Neyse böyle sorular geldi işte aklıma, belki hepsinin cevabı yok ama sorayim dedim işte...

edit: 6. soru geldi aklıma:

6. Neden katliam değil de baskın deniyor buna? Sözlük'te böyle mesela, haberlerde de mi böyle bahsediliyor?

 
1-elindeki taramalı tüfek.sanırım doldurup doldurup sıktı sağa sola.
2-ölenlerin çoğu 14-17 yaş arası bebeler.
3-yüzlerce adam vardı.küçük bir ada olduğu için insanlar kaçamamış.taksim meydanı gibi düşün hacı. orada elinde bir silah ile sıksan kaç kişi ölür.
4-:=)
5-ölü taklidi.
  • bLuw  (25.07.11 22:15:37) 
5- Kaçmaktan fazla yapılabilecek bir şey yok gibi duruyor. Arkalarda duruyor olsam ve önümdekilere ateş açılmış olsa -önümdeki arkadaşımın öldüğünü varsayıyorum- üstüme alıp yere yığılırdım. Beni farketmeden önümden geçip gittiğinde yavaşça kalkıp kaçardım.


  • vexations  (25.07.11 22:18:00) 
1. Ruh hastası pezevenk Oslo'daki bombalama eyleminden bir buçuk saat sonra polis kılığına girip bir partinin Utoya adasındaki gençlik kampına gitmiş ve "Oslo'daki eylemle ilgili soruşturma var" diyip herkesi etrafına toplamış, sonra bir poşetten silahları ve mühimmatı çıkarıp ateş açmış. Herkesi etrafına topladığı için biçok kişiyi ilk anda öldürmüş zaten. Adada asıl hedefi politikacı Gno Harlem Brundtland'ı öldürmekmiş ama kadın o adaya gelmeden oradan ayrılmış, muhtemelen bombalama olayı yüzünden. en.wikipedia.org

2. Silahınız yoksa, elinde ateşli silah olan birine açık alanda yapabileceğiniz hemen hemen hiçbir şey yok.

3. Bu konuda ben de bir şey bulamadım.

4. Ölü taklidi yapan birkaç kişiye ateş etmiş ama omzundan değil, av tüfeğiyle başından vurmuş. İki genci acıdığı için vurmamış, biri 11 yaşında bir çocukmuş, ölmek için çok gencim demiş. Diğeri de 22 yaşında bir erkekmiş, o da yalvarmış öldürme beni diye. Birkaç kişi de tuvalete falan saklanmış. Olay tam bir buçuk saat sürmüş, yüzerek kaçmaya çalışanları falan da vurmuş.

5. Ben olsam adam beni vurmadan altına sıçarak ölürdüm, bi şekilde kurtulsaydım da hayatım boyunca yarım akıllı biri olarak yaşardım heralde
  • joelskellington  (25.07.11 22:27:23) 
1 ) üzerinde polis üniforması olduğu için insanları önce bir araya topladığı söyleniyor, ancak 1.5 saat 90 adet silahsız insanı öldürmek için çok ama çok uzun süre. yanında 6 şarjör olsa 120 mermi eder sadece tüfek için ki uzun şarjör olduğu söyleniyor, 30 mermiden 180 mermi eder, tabanca için de o kadar alsa 240 mermi 90 ölü. bu arada 100 mermi alan geniş şarjörler var, bundan kullanmış olabilir.

2 ) abi trafikte adam sopayla arabadan inse götümüz yusufluyor kafayı yaracak diye, karşındaki psikopat ve ciddi bir ateş gücü var.

3 ) aileler de var, ancak kesin sayı belli değil.

4 ) rastgele ateş ettiğini sanmıyorum, üzerindeki donanım bunu yapmayacak adam donanımı. bence tek tek seçtiklerini vurdu, rastgele seçim yani. ölenler şanssız olanlar. ölü her tarafta var, adam adayı gezmiş komple, zaten ada ufacık, saklanacak yer yokki.

5 ) kalabalığın içinde koşardım, tek başıma koşsam kesin hedef olurdum, diğer şekilde hiç olmazsa bana atsa bile başkasını vurma ihtimali var.
  • galahad  (25.07.11 22:51:29) 
5) yakın mıyım? üstüne zıplarım, milisekınd düşünmem. net.
arada birileri var ve vurulduları mı? birini önüme siper eder yanaşırım.
ilk bana mı saydırdı? ölürüm =)

türkiye'de aynı senaryoyla aynı katliamı yapmak mümkün değil zaten.
  • unbeknown the black  (26.07.11 02:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.