[]

virüs ve casus yazılımlar kısmen kaldırıldı ???

virüs programı kullanmıyorum, düzenli aralıklarla safety.live.com'dan tarama yapıyorum. daha önceleri bir şey bulduğunda kaldırırdı ama bu sefer iki tane torjan varmış ve onları "kısmen kaldırdığını" söylemiş. diğerlerini "kaldırıldı" olarak açıklamış. ne demek bu? başka bir şeyler önerebilecek olan var mı?

edit: vista kullanıyorum.


 
Windows 7 Home premium kullanıyorum ve avira antivir free versionu kullanıyorum uzun süredir, pc'yi yormaz ve gayet başarılı bence. Linkten indir, güncellemeri yap ve onunla tarat.
www.avira.com

  • neosphere  (24.07.11 13:48:15) 
PC'm yanmadan önce virüs programı kullanmıyordum, programları kendi sitelerinden indiriyordum, keygen vs çalıştıracaksam sandboxie kullanıyordum, şüpheli bir dosya indirdiğimde virustotal'den kontrol ettiriyordum, autorun'ları devre dışı bırakmıştım, işletim sistemi güncellemerini devamlı yapıyordum, combofix ile periyodik olarak kontrol yapıyordum, başlangıçtaki programları kontrol ediyordum, process explorer ile çalışan uygulamarı ara sıra kontrol ediyordum, netlimiter ile programların internet erişimlerine ben izin veriyordum. tek bir virüs yemedim.

Kullanacaksan bitdefender'dan şaşma, antivir önce kendisini korusun, ücretli versiyonu nasıldır bilmem ama bedava olanını üstüne para verseler kurmam, virustotal kontrollerinde adı sanı duyulmamış programların tespit edebildiği virüsleri antivir bulamıyor, onlarca kez kendim şahit oldum.
  • kimlanbu  (24.07.11 14:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.