[]

Fotograf Makinesi Tavsiyesi

Fotograf makinesinden anlayanlar varsa ki elbet vardir, lutfen bir okuyabilir mi onemli benim icin, Future Shop'in internet sitesinden ozelliklerinin yani sira fiyatina da bakip performans/fiyat karsilastirmasi yaparsaniz makbupe gecer. Arkadaslar, ben Vancouver ve ya Seattle'dan fotograf makinesi alacagim. Vancouver'dan olursa Future Shop'tan alirim ama Seattle'da nerden olacagi hakkinda bir fikrim yok. Makinelere baktim, sanirim bir yari profesyonel denilen slr-likelar var bir de normal dijitaller. Benim begendigim modeller sunlar; Fujifilm Finepix s4000, Olympus sz-10, Nikon Coolpix L120, Fujifilm Finepix F550 EXR, Fujifilm Finepix s3400, Sony Cyber-Shot DSC-H70. FOzellikle sonuncusu olmakla birlikte en cok son ikisini begendim. Ben fotografciliktan ve makinelerden pek anlamam, acaba slr-like kullanmak problem olur mu yari profesyonel gibi bir sey sonucta oype diyorlardi.Tercih konusunda tavsiyelerinizi ve yorumlarinizi bekliyorum.




 
İyi geceler. SLR-like'da da bir çok özellik otomatik olabiliyor (ki slr'da bile öyle artık) o yüzden kullanım anlamında dert etmeyin. Slr like zor kullanımdan çok iyi kalite anlamında söyleniyor. iyi bir objektif, geniş bir sensor. O yüzden bunu dert etmeyin. Ben şimdi bakıyorum tercihlerinize. Ancak SLR-like'da bütçe uyduktan sonra hata şansı az. Compact'da "ohoo bu ne ya bunu bile çekmiyor" demeniz mümkün sıksık. ama slrlike da değil. Bu arada benim size daha önce gösterdiğim sony'nin flash mesafesi çok yüksekti. Benim hoşuma gitmişti. Neredeyse koca bir (müstakil) binayı aydınlatmıştı bir kez. Bu güzel bir özellik idi o makinede. Öyle bir şey dikkatinizi çekerse üzerinde durun.


  • ben smyrna  (15.07.11 08:29:51) 
Peki sizin onerdiginiz sonynin modeli ne tam olarak? Bir de o dahil bu 7 makineden hangisi sana gore?


  • lorikcana  (15.07.11 08:52:53) 
Sony Cyber-Shot DSC-H70 için diyor ki,
The bad: The DSC-H70's 16-megapixel photo resolution doesn't improve photo quality from its 14-megapixel predecessor, and its shooting performance is slow.
Zaten kompakt olması nedeni ile gözüm tutmamıştı. :)
Fuji'nin eksileri ise seri çekimin yavaş olması (1.2 kare saniye-ama çok önemli bir şey değil bence) ağır (540 gram)boyu büyük ve kalın. bu son özellikle (boyut vs) sizi rahatsız etmediyse sorun yok. çünkü sonuçta slr like. 720p de olsa hd kaydediyor. bu da iyi bir şey. aklımdayken, hafıza kartı almayı unutmayın. hızlı kartlar burada abd'nin 3 katı fiyatlı. extreme aldım geçen hafta 30$'a. mediamarktta 128 tl idi.

bu arada güzel bir özelliğini de öğrendim şu an fuji'nin, size gönderdiğim örnekte olduğu gibi 2 cm makro çekim yapıyormuş. makro belki çok gerekmiyor olabilir ama gerektiğinde de makro çekmeyen makine insanın canını sıkıyor :)
avrupa fiyatı 198€ bu arada çüş, ekranı 3" (okudukça yorumluyorum :)) ve yine güzel bir özellik daha, vizörü elektonik değil (yanlış aktarmıyorsam) bu da iyi bir şey. makineyi açmadan "nasıl görünüyor" yapmak için iyi bir şey.
ben önceden de dediğim gibi fuji'yi öneriyorum. fuji alınmaz böööö diyenler olursa pek takma. ben kullandım ve beğendim (bu modeli değil ama olsun.üstelik kullandığım model 6-7 yıl önce idi!)
  • ben smyrna  (15.07.11 09:03:37) 
en çok son ikisini beğendim dediğiniz için sadece son ikisini kıyasladım.

nasılsa şimdi gece orada. benim göz muayeneme gitmem gerek yavaştan. o yüzden isterseniz diğer makinelere 2-3 saat sonra bakalım. ancak ben halen fuji'yi önereceğim. bence oraya kadar gitmişken compact almayın. burada compact parasına orada slrlike alırsınız çünkü :)
  • ben smyrna  (15.07.11 09:05:40) 
Yorum icin sagol :)
Yalniz 540 gram biraz cok mu fazla bana mi oyle geldi yani yarim kilo sonucta az degil, bir de cok mu iri modeli diger slr-likelara gore?

  • lorikcana  (15.07.11 09:08:56) 
2-3 saat sonra musait olup da bakarsan cok makbule gecer :)


  • lorikcana  (15.07.11 09:10:34) 
bem olsam kesinlikle fujifilm f550 exr. süper bir makine. bence dier saydığın modellerden daha üstün.

ek olarak olympus xz-1 süfer.
  • cedric tweedledee  (15.07.11 12:57:17) 
ben de şöyle bir inceledim de f550 sahiden çok daha iyiymiş. diğer slrlike'dan bile iyi. yahu 8 fps seri çekim var. yuh. dslr'dan daha iyi neredeyse (canon eos 550d'de 3,7 fps) ben diğer yorumlarımı kenarı bırakıp doğrudan bu makineyi öneriyorum. ayrıca her ne kadar vga bile olmasa da (320x240 idi sanırım) 320 fps video çekiyor. oha yani. bu makineye bu özellik. bence çok iyi.
www.trustedreviews.com bu sayfadaki videoyu izlemeni öneririm. xz-1'e bakmadım artık. bence bu çok iyi görsel olarak da değişik bir makine. eski filmli kompakt makinelere benziyor. buna evet diyorum ben de "sedrik" gibi. :)

  • ben smyrna  (15.07.11 16:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.