[]

Limon Ağacına Nasıl Aşı Yapılır?

bahçemde dikili vaziyette iki tane limon ağacım var, bunları 5-6 sene veya daha fazla zaman önce babam dikmişti. bunlar hiç çiçek açmadılar meyve falan da vermediler sadece dikenleri var. daha sonra babam sinirlendi birini 1 metre diğerinide 50-60 cm boyunda bıraktı her yerini budadı, daha sonradan öğrendim bu ağacın mevye vermesi için aşı yapılması lazımmış. ağaçların gövdesi başparmağım kalınlığında.
şimdi sorularım ve aklıma takılan şeyler şunlar.
1. bu ağaçlara çiçek/meyve veren başka bir ağaçtan mı aşı yapılacak?
2. bu ağacın birine portakal birine limon aşısı yapılır mı?
3. aşı ne zaman yapılır (mevsimi? hangi ay? saati? vs.)
4. aşı nasıl yapılır (internette bir kaç çeşitini gördüm, gövdeyi yarıp diğer ağacın dalını (birde bu dal herhangi bir dalımı oluyor) o yarığa sokuyorlardı) en kolay ve tutacak şekli nasıldır. bu aşı için dalları nerden bulacağım.
işten anlayanlar bir yardımcı olsanız. çok makbule geçer.
bak ağaç tutarsa limon veririm, limonata yaparım size.

he birde bu lim diye birşey varya bu lim, olmamış yeşil limon mu oluyor yoksa başka bir tür mü limon mu?

 
Yanıtlar limon ağacı için farklı olabilir. Limon ağacı tecrübe edilmemiştir.
1) Evet.
2) Yapılır.
3) Kasım diye biliyorum, emin değilim.
4) Pet şişe kesiliyor. İçine aşı yapılacak olan dal toprağıyla konuluyor. Dediğiniz gibi hafiften yarıp yerleştiriliyor, sonra sarılıyor.
  • inatci kahraman aga  (30.04.08 13:41:21) 
  • pyro clustic flow  (01.05.08 00:15:31) 
  • pyro clustic flow  (01.05.08 00:28:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.