[]

kedi!!!

sevgili şakiri sokaktan aldik bir tane bir iki hafta once... simdi bunla ilgili 2 soru geliyor
1- dün severken uzerinde en az 2 adet siyah ufak yaratık gorduk, ama zıplamıyorlar. ne yapılmalı? tasma tavsiye edilir mi (koku yapıyor diye duydum da)?
2- bornova yoresinde önerebileceğiniz ya da tanıdığınız veteriner var mı?

umarım buralardan yardım bulabilirim, zira açıkcası bu tecrübesizliğimle şahsen hayvancığa bakıp bakamayacağımdan şüphe etmeye başladım... üzüldüm.

 
1. ziplamiyorsa bittir ama endise etmeyin size gecmez. yavru olduklari icin herhangi bir uygulamadan once mutlaka veterinere goturmeniz gerekli, oncelikle ic parazit tedavisini yapacaktir. dis parazit tedavisi icin unuttum ama sanirim en az 2 aylik belki daha fazla olmalari gerekiyor. veteriner yaklasik kac aylik olduklarini tespit edip ona gore bir tedavi uygular.

bakarsiniz canim, noolcak! Biz de burdan yardim ederiz elimizden geldigince, bir de veteriner yonlendiri sizi, ustune de nette cok kaynak var, gerektikce onlardan da yardim alirsiniz, el birlik buyuturuz ufakligi :P
  • pyro clustic flow  (30.04.08 07:20:16) 
bu arada igrenmiyorsaniz iki tirnaginiz arasina alarak bitleri oldurebilirsiniz. ( maymunlar yapar ya hani, o teknikle) mideniz kaldirmiyorsa da yapabilcek bir arkadas sorusturun isterseniz. yumurtlamislardir da onlar ama belli araliklarla 'cit'islemini tekrarlarsaniz herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan bit sorununu halledebilirsiniz. bu yontemden hic bir veteriner bahsetmedi bana ama cok kediyi bu sekilde bitten kurtarmisligim var. ( bkz: sozlukcunun asil demek istedigi: midesiz biriyim :P)


  • pyro clustic flow  (30.04.08 07:25:45) 
1- çok küçükse parazit tasması kullanma, ya da veterinere sorarak kullan
2- migros'un çaprazında, şeker bank'ın karşısındaki apartmanların arasında öz-vet var, ben oraya gidiyorum.. bölge metro civarında oturuyordun diye hatırlıyorum, yakın sayılır sana da.. gitmeden ara, bir iki kez geç açıldığını gördüm, boşuna oraya kadar götürüp getirme veledi.. tel: 388 17 64

bakımı sorun olmaz, önce veterinere bi götür, onun tavsiyelerini al, pyro'nun da dediği gibi el birlik büyütürüz sonra :)
  • sharpenter  (30.04.08 07:31:56 ~ 07:32:22) 
Bornova'da Ali Suavi ilköğretim okulunun orada(küçük parkın oradaki mezarlığın karşı tarafı) Asya Veteriner var. Süper bir yer, hem adam çok iyi hem de ekipmanı tam.

Yapılması gerekenler :

Parazit aşısı
Kuduz aşısı
Karma aşı
Lösemi aşısı

Üzerinde yaratıkların barınmaması için jel gibi bir şey var, hayvanın ensesine damlatıyorsunuz. bir ay kadar etkili sanırım.
  • kimlanbu  (30.04.08 10:27:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.