[]

Yurt Dışı Çıkışı Hakkında

Merhaba arkadaşlar... 19 temuuzda abd ye gideceğiz kardeşimle. Daha önce kıbrıs hariç bir yurtdışı seyahatim olmadı. Bundan sonraki adımları eksiksiz yapmak adına bilen arkadaşlara sormak istedim:

1- elimde thy den e-biletim var 19 temmuz saat: 11:00 'a hava alanına en geç kaç gibi gideyim ve gidince ilk yapmam gereken nedir.

2- vizem bugün onaylandı. 1-2 güne gelir sanıyorum. başka herhangi bir para yatırmam gerekiyor mu? yurt dışı harcı yatırmalı mıyım?

3- bir de sigorta soracağım. yurtdışı sigortasını nerede ucuza ve iyi şekilde ayrıca hızlı bir biçimde yaptırabilirim.

şimdilik sorularım bunlar. ayrıca başka önerileriniz için minnettar olacağım.

 
1) 8:30, en geç 9:00da orada olmanda fayda var, amerika işlemleri standarda göre biraz daha uzun sürüyor. gidince ilk yapman gereken girişteki ekranlardan uçağı bulup işlemleri hangi kontuarda yaptıracağını belirlemektir.

2) harcı havaalanında yatırabilirsin, önceden ödemek istersen ziraat bankası da kabul ediyordu galiba.

3) yurtdışı seyahat sigortası acil durumları kapsar ve firmalar arası büyük farklar içermez. yalnız yaptırırken amerika'nın kapsam dahilinde olduğuna dikkat et. herhangi bir seyahat acentesi veya sigorta acentesine yaptırabilirsin. Seyahat tarihleri ve pasaport bilgileri yeterli olacaktır.

İyi yolculuklar..
  • cakabo  (11.07.11 12:57:36 ~ 12:58:29) 
1- 1-2 saat önceden gidin, uçuşa 1 saat kala falan check-in olayı başlar, check-in yaparsınız işler hallolur..

2- 15 tl gibi bi yurtdışı çıkış harcı var, bşka ücrete gerek yok

3- bankalar sanırım çok ucuza sigorta yapıyor. yurtdışından gelen bir misafirim 1 dolar gibi bi ücrete sigorta yaptırmıştı sanırım, belki de 10 dolardı, ama kesinlikle 10 dolardan fazla değildi diye biliyorum..

iyi uçuşlar..
  • lesmiserables  (11.07.11 12:58:06) 
1-ve 2ye cevap vereyim.

1- uçuştan 3 saat önce orada olman en iyisi. gerçi büyük ihtimal 1-2 saat bekleyeceksin boşuna, ama garanti olsun diye tur firmaları hep böyle tavsiye ediyor. Ne olur ne olmaz mucibinden.

2- havaalanında bir miktar çıkış harcı yatıracaksın bildiğim kadarıyla.
  • efrasiyab87  (11.07.11 12:58:35) 
Çok teşekkür ederim. Havaalanında yatırabiliyoruz yani parayı süper.


  • andy kaufman  (11.07.11 13:06:28) 
3 saat çok fazla, ben 45dk 1 saat kala giderdim. sen 1:30 saat kala git yeterli bence.


  • desdinova  (11.07.11 13:29:49) 
Evet, 3 saat erken gitmek adina cok olmus. Sikintidan olursunuz orda. 1,5 saat onceden gidin. Pasaport kontrolune girmeden harcinizi yatirmayi unutmayin.


  • luin 41  (11.07.11 14:32:33) 
-bir gün önce internetten online check in yaptır. 1,5 saat önce gitme daha erken git, bankolarda çok sıra olabiliyor. ucustan 40 dakika önce banko kapanır.
- yurtdışı çıkış harcını bakdan pasaportunla birlikte gidersen yatırabiliyorsun, havaalanında boşuna bekleme, önceden bankadan yatır.
- havaalanında sıkılmazsın, maximum, yapıkredi,wings kartın falan varsa loungelar keyifli ve bedava. oralarda vakit geçirebilirsin. en kötü dutyfree de dolanır bedava bişeyler yer içersin eğer varsa.
- sigortanı mutlaka yaptır ama yazıldığı gibi amerika için geçerlimi diye mutlaka sor. sigortacımı yönlendirebilirim istersen. daha önce buradan birine telefonunu vermiştim kendisi gayet memmun kalmış :)
- havaalanına ulaşmak için www.securedrive.com.tr kullanabilirsin. makul bir fiyat rahat ulaşım sağlıyorlar.

iyi yolculuklar şimdiden:)
  • 65 derece  (11.07.11 15:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.