[]

kamera tavsiyesi lütfen

bir kamera alınması gerekiyor. fakat bu teknolojiye çok yabancı olduğumdan yanlış birşey almak istemiyorum. dvdye kaydedenler mi daha iyi oluyor harddiskli olanlar mı bilemedim. harddisk daha iyi olur diye düşündük, bilgisayara atması kolay olur,yazması silmesi dert olmaz, uğraştırmaz diye. PANASONIC SDR-H40 40GB modeli var gözümüze en uygun gelen.bir de sony var modelini hatırlamıyorum, 30€ daha ucuz ama harddiski 30gb. yoksa hepten yanlış düşünüyoruz, dvdye kayıt yapanlardan mı almalıyız? bi yardım be eksi tatlı insanlar..




 
en yeni teknoloji olduğu için daha uzun süre kullanabilmeniz açısından hard disk'li almanızı tavsiye ederim.


  • tom riddle  (29.04.08 01:46:06) 
harddiskli modeller kullanim acisindan pek bi rahat gibi geliyor bana. olay yedekeleme konusuna gelince tabi dvdrw li modeller daha kullanisli. ama biraz zamandan feragat edip yedekeleme i$ini de kolayca halletmek mumkun hdd li modellerde. bi arkada$imda harddiskli bir sony var. butun insanliga ters anlarimizi kaydedip hooop diye bilgisayara atabiliyoruz silebiliyoruz begenmeyip tekrar cekebiliyoruz. aslinda fiyattan cok ozellikleri kiyaslamak daha iyi olacaktir. ne bileyim high defination lari var bi de bunlarin. $ukela bi teknoloji bu kameralar.


  • dengesiz pamuk  (29.04.08 09:23:02) 
kamerayı kullanım amacınıza göre değişir. eğer kaydettikleriniz üzerinde değişiklik yapmak-kurgu yapmak vs. istiyorsanız dvd ye kaydeden modellerden uzak durun. bu modeller daha çok basit olarak kayıt yapıp sonra dvd player dan izlemek içindir. direk mpg2'ye codecleyerek kayıt yapar vs.

harddiskli modellerde de kamera codec kullanarak sıkıştırma yapar ve öyle kaydeder. söz konusu codec ve sıkıştırma oranları modelden modele değişir.

mini dv ye kayıt yapan 3ccd bir kamera ile yaptığınız kayıdı firewire bağlantısı ile sıkıştırmasız ya da dv avi atabilirsiniz bilgisayarınıza. editler, kurgular sonra uygun programlarla istediğiniz formata çevirebilirsiniz.

ya da mini hd kasetlere kayıt yapan bir model ile hd formatında aynı işlemleri yapabilirsiniz.

dediğim gibi siz kullanım amacınızı belirtirseniz yardımcı olmak daha kolay olacaktır.
  • sijwocaq  (29.04.08 09:48:30) 
ben hdd, dvd, kasetli kameralari kullanmis biri olarak sunu soyleyebilirim;

bence kasetli alin artilari eksileri nedir kisaca acikliyorum.

Sony'nin urettigi dvd kameralara oyle videoyu cek dvdye koy cdroom'a izle degil. vob olarak atiyor herseyden once onu her seferinde cevirmeniz veya tasakli kurgu sistemlerine sahip olmaniz lazim (ornegin, premiere, ulead shift tusune basarak yaptiriyor bu converti)
Panasonic'in urettigi harddiskli kameralarda da en gicik sey uyum sorunu. bu kameralarda cektiginiz goruntuyu bilgisayara attiktan sonra clx gibi abuk subuk formatlarda atiyor (uzantiyi attim ama ona yakin uyduruk bisi) bu videolar vlc player ve media player da aciliyor fakat ses duyulmuyor binbir dereden ses codecleri yuklemelisiniz de bik bik bik

bence en guzeli kasetli kameralar bide dv ve usb cikisi da varsa tadindan yenmez cek goruntuyu bagla usb ile ya da dv kablo ile hohoho movie maker bile goruyor sony kasetli kameralari yani isin ozu sony (kasetli) kameralar Standart neyse oyle sunuyor secenekleri digerleriyle cok ugrasirsiniz ben uyarim sizi.
  • maresalx  (29.04.08 18:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.