[]

Almanca Öğrenmek ve Sertifika Almak

Hellö...

Şimdi ben üniversitede Almanca dersleri aldım bol bol, bu aldığım derslere göre B1 düzeyini bitirdim. Ama benim için hiç de öyle değil, tüm dersler arada kaynadı gitti, en yüksek notla geçtim hepsini ama pek de bir yararını görmedim derslerin. Bana göre pek bir B1 düzeyini bitirmiş biri gibi değilim yani.

Neyse, ben diyorum ki bu aldığım dersler boşa gitmesin, bir sertifikam olsun elimde. Bu arada ileride Almanya'da yüksek lisans sonrasında çalışma gibi düşüncelerim var. Çalışma kısmı hayal biraz ama, yüksek lisans konusunda ısrarcıyım. Bölümüm de endüstri mühendisliği.

1- Şimdiki Almanca düzeyim yeterli değildir sanırım bunlar için. Hangi düzeye kadar ilerlememi önerirsiniz? Hangi düzeyde Almanca ister kuruluşlar?

2- Goethe'nin sitesine baktım, bir sürü sertifika sınavı var. Benim hangi sınava girmem lazım? Ve bu sertifikaların geçerlilik süresi ne kadar? Ömür boyu geçerli bir sertifika var mı? Varsa bana uygun mudur?

3- Kurs olarak nereye gitmemi önerirsiniz? Goethe biraz tuzlu gibi, illa Goethe'ye mi gitmeyelim, yoksa Tömer ya da başka bir yer olur mu? Yer Ankara bu arada.

Üşenmeyip cevap vereceklere şimdiden teşekkürler, teşekkürler...

 
simdi almanca duzeyini kimse bilmez su toplulukta senden baska.
ondan aaa bak suna gir buna gir demek dogru degil.
bi sinavi vardir giriste seviye belirler,girince ortaya cikar.
eger dil tazminati veren bir yer dusunmuyosan kimse sende a,b,c sertifikalarina bakmaz,ne kadar bildigine bakar.herkes biliyo sertifikalarin geyik oldugunu.o sertifikalarin dil bilmek anlamina gelmedigini.
ben kurs taraftari biri degilim,kendinde ogrenebilirsin ozellikle o kadar ders aldiktan sonra.
sinav olarak da dunyada en gecerli bilineni goethe nin sinavlari,ama hangisi dersen,bir cok farkli sinavi var,is almancasindan ,giris seviseyine ondan universite icin gereken duzeye kadar.
goetheyi ara sor,onlar seni yonlendiricekler.sitesinde de gayet acik zaten hersey,her sinav icin ayrinti verilmis.
  • serabetan  (10.07.11 22:46:27) 
1- özlel sektör için bi fikrim yok. kamu için kpds'den barajı geçmen yeter.

2- sprach diplom diye bi sınav var ona bakın. evrensel geçerliliği var. 2 yılda bir yenilenmesi lazım diye biliyorum. ömür boyu geçerli bi belge olmasa gerek.

3- tömere gidenler duyduğum kadarıyla memnun ama almancanızı iş hayatınızda kullanmak istiyorsanız tercih goethe olmalı
  • toshiro  (10.07.11 22:53:06) 
Alacağın hiç bir sertifika sana almanya'da yüksek lisansa yetecek kadar altyapı vermeyecektir. O yüzden madem paran var (yl yapacağım demişsin de), bir yaz tatilinde kursa Almanya'da git derim. Ayrıca mesleğinle alakalı da sürekli almanca kaynakları okuman lazım.

Ayrıca YL yapmak için almanca programlarda almanca bilgini sertifikayla kanıtlaman lazım ve bu sertifikalar da her yerden alınanlarla olmuyor, ne bileyim bir testdaf var, bir sprachdiplom var, öyle bir şey olması lazım.
  • roket adam  (10.07.11 22:59:57 ~ 23:01:12) 
Bence testdaf'ı bir araştırın. Bende B1 düzeyindeyim ve bu sınava hazırlanıyorum.


  • beholderrulez  (10.07.11 23:05:34) 
@roket adam: Param yok henüz =) Ama o zamana kadar bir şekilde halledebilirim diye düşünüyorum. Ben de fark ettim bir çok sertifika var ama, öyle bir şeylerden hangisi bana daha uygun diye öğrenmek istemiştim ama anladığım kadarıyla başvurulacak yere göre değişebiliyor -yani illa sertifika istiyorsa. Bir sertifika alacak olduğumda da öylesine bir yerden değil, Goethe'den almayı düşünüyorum zaten. Kursu sertifikadan bağımsız olarak sormuştum yani.


  • kingdom of rust  (10.07.11 23:08:02 ~ 23:08:22) 
sprach diplom bildiğim kadarıyla en genelgeçer sınav, alman ekollü liselerde dil diploması olarak bu veriliyor. sınavları a2/b1 ve b2/c1 şeklinde. seviyenize göre birine giriyorsunuz ve puanınıza göre ikisinden birini alıyorsunuz. c1 anadile yakın(dense de abartısı bu,öyle muhteşem bir almancaya ihtiyaç yok), b2 iyi anlıyor, iyi konuşuyor vs. yani orada okunabilir gibi karşılıkları var. b1'i bilmiyorum ne derece geçerli.
www.auslandsschulwesen.de
burada b2/c1 (geçmiş yılların sınavları ya da sınav örnekleri) bulunuyor. dilerseniz sınav sistemi, kaç puana hangi seviye geliyor vs. bilgi verebilirim. sitede a2/b1 de vardır muhtemelen. ya da dsd1 diye arayabilirsiniz.

bir de sınav sonucu şansa bağlı olabiliyor ama almanca eğitim alacaksanız en az b2 seviyesinde olmalısınız ki aldığınız eğitimi anlayabilesiniz, ve tabi ki öncesinde pratik yaparsanız çok iyi olur. sitedeki örnek sınavlar seviyeniz hakkında bilgi verecektir.

not: almanca eğitim gördüm ve b2 sprachdiplom sahibiyim.
  • copadam  (22.07.11 03:29:20 ~ 03:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.