[]

Uydu/Receiver problemi

sormam uygun mu onu da bilemedim ama durum şöyle:
HB marka 2800 CR/CI model bir receiver'im var. köşesinde CryptoWorks yazıyor. Yurtdışında yaşıyorum. Bu yüzden sadece almanca kanallar ayarlanmış. Türkçe, en azından ingilizce birkaç kanal istiyorum. Discovery veya National Geographic harika olur mesela. Ama bu işlerden hiç anlamıyorum. İnternette araştırdım "T-Rex 1.0" modülüne sahipmiş cihazım. Bu işle ilgili forumları detaylı olarak inceledim ama benim cihazımın adı bile geçmiyor. Yanlış birşey de yapmak istemiyorum. Bir bilen var mı? ne yapayım? Bilgisayar konusunda iyiyim, gerekli kabloyu da bulabilirim. Şunu indir bunu kur, şunu upload et deyin, akıl verin, duamı alın. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: içinde modül kartı var ulusal kanallar için. onu ve uydunun pozisyonunu değiştirmem mümkün değil çünkü komşularım da aynı uyduyu kullanıyor.

 
çanağınız hangi uyduya bakıyor?
bir de balkonunuza vs. çanak bağlamanız mümkünmüdür?

  • vincenzo  (26.04.08 22:03:53) 
hiçbir fikrim yok nereye baktığı konusunda. avusturya ve almanya kanallarını izleyebiliyorum sadece. başka uydu bağlamam mümkün değil.


  • neronas  (26.04.08 23:28:47) 
şimdi türkiyedeki yayınları alabilmeniz için ya uydu anteninizin turksat 1c/2a uydusuna bakması lazım. çanak bu uyduya göre ayarlı değilse maalesef izleyemezsiniz (digiturk uydusu var birde eutelsat w3a, ordada türk kanalları var fakat digiturk aboneliği varmı yurtdışında bilmiyorum)


  • vincenzo  (27.04.08 20:49:35) 
çanak antenle izlemek istiyorsanız onun ayarını yapmak lazım.etrafınızdaki evlere bakın bi antenlerin çoğunun dönük oldugu yer alman kanallarıdır.onlardan sonraki en büyük topluluk türk antenleridir :) ya da bildiğiniz türk varsa civarda oturan onun antenine bakın, oralarda anteni milim milim oynatıp sinyal aramanız gerekiyor.ya da şöyle bi durum var, sinyal alıcı aletler var bulduğunda ötüyor onlar çok daha pratik.fiyatını tam bilmiyorum ama galiba 20-30 euro civarıydı.o olmadan çok kasış ya da biz becerememiştik.5-6 saat uğraştık.

diyeceğim odur ki etrafta türk aile varsa bi soruverin nası yapalım nası edelim diye, alıcı varsa onla sinyal bulmaya çalışın.yoksa da 3 aşağı 5 yukarı yön tahminiyle deneye deneye bulun başka çaresi yok malesef.

edit: oov notu şimdi gördüm ben :) yerini değiştiremiyorsanız kendiniz alın bi tane derim.receiver zaten varmış, çanaklar da pek pahalı değil.30-40 euroya var saturn lerde.ya da komple receiver+çanak setleri var 60-70 euroya.yalnız alırken dikkat edin
anten çapı 100cm olsun.80likler sorun çıkartabiliyor.
  • vampyria  (28.04.08 01:55:32 ~ 01:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.