[]

Gerçek Silahla Kurusıkı Mermi Atmak

elimdeki gerçek silahla (9mm parabellum) aynı çapta kurusıkı mermi atmamım silaha bir zararı olurmu? (mekanizmasına, namlusuna vs.) herhangi bir şekilde problem çıkarmı (gerçek mermide olduğu gibi seri şekilde ateş edilir mi, yani merminin tepme gücü mekanizmayı kurmaya yeter mi)?
tabanca kanunlara nizamlara uygun, gayet ruhsatlı.



 
soruna cevap olurmu bilmiyorum ama ben askerdeyken tatbikatlarda bize kuru sıkı mermi verirlerdi.fakat manevra tertibatı diye bi dalga vardı.g3 ün alev gizleyenini çıkartıp yerine onu takardır.o dalgada ucu kapalı bir boru parçasıydı.böylece mekanizma kuruluyodu.


  • omer460  (25.04.08 18:31:19) 
omer460'ın cevabına ek yapayım. ben de askerde g3'le atışa gitmeden önce komutanın elindeki 4 tane kurusıkıdan birini deneyen şanslı askerim. evet alev gizleyeni çıkarıp namluyu tıkamadan normal şartlarda kurusıkı mermi ile atış yapınca ne tüfek geri tepti, ne mekanizma kuruldu. haliyle mekanizma geri gelemediğinden boş kovan da dışarı atılamadı. kurma kolunu çekip çıkardık boş kovanı.

sakıncası şudur ki; eğer o kurusıkı mermi parabellum'un kapak takımını geriye itecek kadar kuvvetli değilse, yani silah kurulamazsa, o patlayan ve patlamanın etkisiyle deli gibi ısınan kovan da dışarı atılamaz. soğuyunca içeride şişer. haa soğumadan hemen tabancayı elle kurup kovanı çıkartırım diyorsan bir şey olmaz.
  • kibritsuyu  (25.04.08 19:40:25 ~ 19:41:14) 
kursun/kurmasın, namluyu kurum kaplar bir kaç atıştan sonra.


  • insanimsi  (25.04.08 20:00:51) 
hehe askerdeyken silah temizleme sanatını modern yorumlarla icraa etmiş bir vatandaştım :D


  • omer460  (26.04.08 02:03:42) 
test ettim.
ilk aldığım mermileri şarjöre koyduktan sonra makineyi kurdum, ateş etmeden önce elimle kapağı geri çektim (bakalım mermiyi verip diğerini alacakmı diye) mermi tam çıkmadı, ikinciside onun üstüne bindi mekanizma kitlendi, tekrar çekip içini boşalttım.
mermileri geri verdim daha iyisini aldım, ama farkettim ki yeni aldıklarımda 9mm olmasına rağmen çapı gerçek mermilere göre küçük abi. normal mermi şakır şakır oturuyor, geliyor. kurusıkı tıss.
yeni mermiler biraz daha iyiydi. tekrar şarjörü doldurdum, güvenli bir şekilde bir deneme yaptım, iyi ses çıkarıyor ama mermi namlunun içinde kalıyor. kovan dışarıya çıkmıyor. illaki elle çıkartmak gerekiyor. elle çıkartıyorsun bu sefer yine diğer mermi üstüne biniyor. vel hasıl kelam iyi ses çıkarıyor ama takır takır atmazsa ben ne yapayım sesi.
  • vincenzo  (30.04.08 12:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.