[]

sağdan direksiyonlu araçlarda pedal düzeni?

mantık olarak düşününce, soldan direksiyonlularda (otomatik araç için konuşuyorum) gaz pedalı ve fren sağ tarafta ve vitese yakın tarafta olduğundan, sağdan direksiyonlu araçlarda da pedallar sol tarafta yine vitese yakın tarafta olmalı. fakat şu fotoda göründüğü üzere :
www.hondauk-media.co.uk
sağdan direksiyonlu araçlarda pedallar da sağ tarafta. neyse bu ön bilgiden sonra kesin sonuç almak için soruma geçeyim;

-sağdan direksiyonlu araçlarda pedallar hakikaten ne tarafta? sol ayağımda burkulma var basınca acıyor ve sağdan direksiyonlu araç kullanmam gerekecek 2 gün sonra. inşallah fotoğraf doğruyu söylüyordur?

 
pedallar aynı yav, direk mirror etmıyorlar.


  • bryan fury  (04.07.11 13:10:26) 
yani yine sağ ayakla basacağız? doğru anladım di mi? o zaman süper.

"direk mirror etmiyorlar." kilit cevap aslında, teşekkürler.
  • koy gotune rahvan gitsin  (04.07.11 13:12:21 ~ 13:13:29) 
muhtemelen solaklar için özel yapım falan bir şeydir bu.


  • simultane eksi oy veren ibne  (04.07.11 14:59:06) 
Direksiyonu sağda olan veya solda olan farketmez gaz pedalı her zaman en sağda, fren ortadadır. Debriyaj (eğer varsa) en soldadır.
Sizin resimdeki araç otomatik vites(vites kolundan belli zaten), bu nedenle debriyaj pedalı yok. En solda gördüğünüz pedala benzeyen şey sabit bir çıkıntı sadece, hiç bir görevi olmayan sol ayağınızı üzerine koyup dinlendirmek için.

  • o midas  (04.07.11 20:37:12) 
Zaten sol ayak eğitimsiz ayının tekidir. Öyle gazdı frendi hassas işlere gelmez. Azıcık dokunayım şu pedala dersiniz, bakmışsınız ayarsız pezevenk köklemiş. Ancak debryaj gibi kaba kuvvetten anlayan pedallarda kullanılabilir.
Uyarı:
-Vitesi sol kolla kullanmaya alışmanız bir saat,
-Geri manevra yaparken sol kolunuzu koltuğa koyup geriye sol taraftan bakmaya alışmanız bir gün,
-Arabanıza yaklaşırken sağ kapıyı hedeflemeye alışmanız bir hafta,
-İç dikiz aynası için sol üste bakmaya alışmanız bir ay,
-Soldan akan trafiğe alışmanız(alıştım sanmayın, aradan aylar geçse de bir boş anınızda kendinizi sağ şeritte bulursunuz)bir sene sürer.
  • o midas  (04.07.11 20:52:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.