[]

perde asma sırası

şu aşağıdaki perde çeşitlerinin asılma sırası var mıdır?

tül perde
beyaz güneşlik gibi perde
koyu renk kadife perde

yani pencereye en yakın tül sonra beyaz sonra koyu renk gibi mi olmalı??

 
evet inceden kalına doğru asılır genelde. hani kalın olanı dışa koy ki, cam kenarına ince koyarsan etkisi daha da artar diye. (işlevi yani) annem böyle anlatmıştı ben zamanında sorduğumda.


  • insan opusen hayvandir  (28.06.11 21:26:02 ~ 21:27:48) 
pencereden itibaren beyaz güneşlik, tül, kadife perde çok mantıklı geldi bana
not:erkeğim bu işlerden de anlamam

  • onexey  (28.06.11 21:26:51) 
pencereye yakın güneşlik olcak ki güneş geldiğinde çekelim korusun üstte ki tülü perdeyi. sonra tül perde olcak en son da koyu renk kadife.


  • biramayası  (28.06.11 21:29:52) 
önce güneşlik, sonra tül, sonra koyu renk kadife.
güneşlik adı üstüne güneş için, engellesin diye ilk sırada o var. daha sonra tül. koyu renk kadife dediğiniz de fon, o da en son, süs için o.

  • nicksiz bir insan  (28.06.11 21:30:17) 
pencere tarafında güneşlik, bi bu tarafında tül, en bu tarafında da kadife olur. bizim evde böyle en azından :)


  • yeniyetme  (28.06.11 21:31:06) 
Sıralama aşağıdaki gibi tabi bu yazdıklarım iki perde takılması durumunda olan sonuç. Bildiğim kadarıyla tül perde en öne gelmiyor sürekli güneş altında kalıp sararma olmaması için..

-- pencere --
-- boş --
-- kalın perde (beyaz güneşlik olan) --
-- tül perde --
  • Ekim Bebesi  (28.06.11 21:31:52) 
Sen önce cam tarafına tül sonra beyaz perde daha sonra kadife asarak yeni bir trend başlatabilirsin.


  • saksel  (28.06.11 22:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.