[]

Mimarlara birkaç soru

Şimdi ben mimarlık okuyorum ve ilerde de yurt dışına açılmak istiyorum. Bununla ilgili birkaç sorum var.

1. Bunun için en mantıklı hareket yurtdışında yüksek lisans yapmak mıdır?
2. Yurt dışında mimarlıkla ilgili iş bulmak çok zor mudur?
3. Not ortalaması ne kadar önemli? (Genel ortalamam 3,45 şu an)
4. Portfolyo ne kadar önemli, çok yaratıcı portfolyoları mı kabul ediyorlar sadece?
5. Proje/şantiye/dekorasyon/restorasyon dışında alternatiflerim neler olabilir?

Ayrıca ekleyebileceğiniz bir şey varsa ya da deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şu an 3. sınıfa geçtim ve meslek hayatı konusunda düşününce çok endişeleniyorum.

 
tek bir sey soyleyebilirim. turkiye insaat sektoru avrupadan cok daha hareketli. avrupada is bulamayip buraya gelenler biliyorum. yine de orda calisma tecrubesi olan biri hem is imkanlari hem de calisma sartlariyla ilgili daha iyi bilgi vericektir sanirim.

turkiye icin de not ortalamasi yuksek lisans vs gibi hedeflerin varsa bir noktaya kadar etkili, is hayatinda pek bir anlami yok. portfolyo her ikisi icin de cok onemli. yaratici portfolyo degil ama projelerin niteligi ve sunumun niteligi onemli. iyi render herkesi tavlayabiliyor.
  • chavezding  (22.06.11 01:11:11) 
1.evet, yurdisinda yuksek lisans gayet mantiklidir ama bu biraz da senin kapasitene baglidir. herkes kiviramaz olayi global bi karakter yapisi yoksa, cunku ulkem ulkem diye aglasanlar yurtdisinda basarili olamiyor bence.
2.turkiye de ne kadar zorsa o kadar zordur. sans, tanidik, egitim ne varsa ise yarar.
3.cok onemli degil ama tecrubesizsen ve de ozellikle master gibi ileri egitimleri dusunuyorsan onemli.
4.gayet onemli, yaraticilik on plana cikmana yarar ama ici bos olduktan sonra gerisi gelmez. projelerine guveniyorsan iyi bir sunumla guzel bir portfolyo candir.
5.danismanlik ya da proje yonetimi olabilir. universitelerde ilgili brans ve masterlari mevcut. bence gayet iyi bir dal, simdiki aklim olsa proje yonetimini daha ciddiye alir masterini falan yapardim. ah ulen... neyse... :)
  • freefroglet  (22.06.11 01:53:30 ~ 01:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.