[]

Parkeleri yiyecek olmaktan nasıl kurtarırız?

şimdi garip bir başlık oldu arkadaşlar farkındayım.b
izim evde 3 oda bir salon var bunların altı parke kaplı üç odadaki parkelerde birşey yok fakat salondaki parkelerden özellikle gece duyabileceğim şekilde "cırt cırt cırt, kırt kırt kırt" sesler geliyor, önce fare zannetmiştik fakat aradık taradık mamafih fare bulamadık. aradan epey zaman geçti -ben bu sesleri sürekli duyuyorum ama hatta kendimi deli filan zannediyorum- salonsda düzenleme yapacaktık, masayı bir oynattık çat etti resimdeki gibi parke içeri göçtü. şimdi ipneler yine iş başında ama bunları göremiyorum ben, nerde saklanıyorlar, bunlara nasıl bir önlem alabilirim, koduklarım yakında masayı falanda yemeye başlarlar biliyorum



 
tahtakurusudur muhtemelen. e$ya olsa yedigi vazelin falan surun diyecegim ama parke icin nasil bir cozum olur bilmiyorum.


  • sourlemonade  (16.04.08 10:12:33) 
deliklerden içeri sinek ilacı sıkmak geçici bir çözüm getirir ama genel olarak evi ilaçlattırmak gerekebilir.
alo böcek, minik böcek gibi ilanlara rastlamıştım ben daha önce apartman girişlerinde.

  • kahvegibi  (16.04.08 10:33:56) 
o parkelerin yerinden cikabilmeleri gerek. ayni durum benim basima da geldi; hatta deli filan da dediler bana. parkeler sokulup, altinin bombos oldugu anlasilinca hakli oldugum ortaya cikmisti. soktukten sonra ilaci milaci boca edin ustlerine kurtulun efendim. gecmis olsun.


  • egotm  (16.04.08 10:38:50) 
kurtulduktan sonra o parkeleri bu iş için üretilmiş bir şeyle cilalarsanız yeniden gelmelerini engellemiş olursunuz.


  • kibritsuyu  (16.04.08 11:06:29) 
parke ve tahtakurusu ikilisinde yapılabilcek en iyi şey bir ilaçlama şirketine işi bırakmak ama sorunun parkelerde olduğunu belirtip; parke sökme, takma işlemini yapıp yapmayacaklarından iyice emin olmakta fayda var. parke kullanılcak gibiyse ama altında yer yer boşluklar varsa, bu iş özel bir köpük, slikon tadında bir madde var. alttaki boşlukları dolduruyor, eğim, gıcırtı engellemek için kullanılır.
not: benim de vardı bir tahtakurum. aynalı konsolumda delikler açmıştı ama insan üzülüyor yine de o karrt kurttt ses bir kaç yıl sonra kesilince.

  • pyro clustic flow  (16.04.08 11:12:48) 
bizde de vardi bunlardan ben cocukken, annemlerin odasindalardi..
boyle delik yoktu ama cirt kirt yerken tahtalari oynatiyorlardi gozle goruluyodu,

sonra bi gun ilaclamaci amcalar geldi, aha dedik sesler burdan geliyor.
teker teker kaldirdilar parkeleri, boyle iki parmak kalinliginda beyaz sisko kurtlar cikti altindan

ama butun parkeleri kaldirmiyorlar,
bu mahlukatlar nerden nasil giriyorlarsa bi yerden baslayip yiye yiye yayiliyorlar.
yayildiklari yere kadar olan parkeleri yenilemistik, ustunde haliflex vardi sorun olmamisti,
ama hali yoksa renk farki vb nedenlerle tum parkeleri degistirmek gerekebilir.
  • pinkburger  (16.04.08 21:08:07) 
buna termite deniliyor, bizim bildigimiz tahtakurusundan daha degisik bir sey suna bir bakin isterseniz.
en.wikipedia.org
bu isi bilen birilerinin gelip bakmasi ve temizlamesi lazim, yoksa her tarafa yayiliyorlar.
  • faralya  (17.04.08 00:38:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.