[]

akıl danışıyorum - iş değiştirme

şu an çalıştığım işten nefret ettim desem yeridir. daha da başlayalı 1 ay oldu. tam bu anda başka bir yerden teklif aldım. kararsızım. artılarıyla eksileriyle yazıyorum siz de fikir beyan ederseniz sevinirim

şu an çalıştığım firma türkiye'nin en büyük meyve suyu üreticilerinden herkesin bildiği dışarıdan süper prestijli gözüken bir iş. parası x lira. mesai saatleri fazlasıyla dışa esnek. mesela dün 7:30 - 21:30 arasında çalıştım 24 konteyner gönderdim vs vs. daha önceden de ihracat sektöründe tecrübem vardı ve burası da onun üzerine geldi, ki buraya başlamamın ve devam ediceksem etmemin en belirleyici sebebi budur.

diğer tarafta daha önce hiç denemediğim bir sektör, yüksek cirolu bir hastanede ara eleman olucam. tecrübem yok ama işleyişini iyi biliyorum. nişanlımın çalıştığı yer. bu da bana göre bir numaralı eksisi. ama diğer taraftan hastanenin sahibi bana güvendiğini ve benim gibi birisini orada görmek istediğini söylüyor sürekli. en sonunda da resmi teklif yaptı. başka bir yerde çalışmak vs elimi güçlendirdi resmen. iş tanımı, günlük nakit akışının kaydının tutulması, laboratuvar, banka, muhasebe ve sık görüşülen diğer birimlerle iletişimin sağlanması. sırf kaçan masraf gösterilebilecek değerleri rayına oturtursam adam zaten beni bedava çalıştırmış olucak. maaşı da 2x.

yaşım da 26 hani 35 falan olsa büyük ihtimalle sektör değiştirmek sıkıntılı gelirdi ama şu an aklım kayıyor o tarafa. bir de insani çalışma saatlerine cidden ihtiyacım var.

ve evet yorumları alalım

 
svmediğin bir işte çalışmamalısın. aynı dert şu anda bende de var.


  • arnatuile  (10.06.11 10:54:11) 
nişanlınla aynı yerde olman gerçekten - bir neden ama aynı departmanda olmayacaksanız yani çok sık birbirinizi görmeyecekseniz 2.yer mantıklı gibi geldi. ayrıca ben de ithalat ihracatçıyım sevmeden yapılacak iş değil o katlanamıyorsan çık bence.


  • zenc  (10.06.11 10:58:31) 
@zenc abi bilirsin o zaman, telefonum susmuyor gece 2 3 allah ne verdiyse adamın birisi arayıp çin aksanıyla ingilizce konuşuyor ki tam ye kafayı kudur durumları. kapattığım zaman müdürümü aradıkları için adam ertesi gün bana giydiriyor


  • tai  (10.06.11 11:05:36) 
sen bilirsin ama hastane daha mantıklı geliyor tai.
bir iş ne kadar kolay olursa olsun, ne kadar iyi maaşı olursa olsun eğer çalişma şartları(ortamı) kötü ve saatleri yoğunsa, vur dibine rahvan gitsin.

  • ermoo  (10.06.11 11:26:14) 
Sen aslında kararını hastaneden yana kullanmışsın ama şimdiki firmanın ismi var diye mantığın seni zorluyor. Olaya üniversiteden yeni mezun birinin bakış açısıyla bakma artık. İsmi duyulmuş diye rahat olmadığın bir yerde çalışma. İnsan hayatını devam ettirmek için çalışır, çalışmak için yaşamaz. Hastane iyi görünüyor derim.


  • theodor  (10.06.11 12:08:07) 
hastane daha mantıklı


  • azeroth  (10.06.11 12:28:40) 
ben de lojistik mezunu olarak 3 yil hava kargoda calistiktan sonra sikerler dedim ve sektor degistirdim. lojistik cekilir is degil, stresi fazla genelde de getirisi az. hastaneyi denemelisin diyorum.


  • perkele  (10.06.11 12:35:10) 
hastahane derim ben de.


  • olympossible  (10.06.11 12:48:23) 
hastane. düşünme bile.


  • lorenzen  (10.06.11 13:09:04) 
hastane +1


  • charlesbukowskiineksi  (10.06.11 13:49:37) 
denemekle kaybedecek bişeyin olduğunu sanmıyorum.


  • kediebesi  (10.06.11 13:49:50) 
istemedğin sevmediğin işte çalışman senin karakterini etkileyecektir.o yüzden hastane derim.


  • qrsha33  (10.06.11 15:39:57) 
1-şu an çalıştığın işte senin dışında senin temponda çalışan var mı?
2-hastanelerin kendine has bir kokusu ve ışık rengi var, ben tahammül edemiyorum bu yüzden hatırlayatım dedim.

  • african rain  (10.06.11 19:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.