[]

En meraklı millet

hangisi? ve neden?




 
bizim millet sanırım.bu sorunda bunu destekler nitelikte.


  • dynamic0de  (10.06.11 02:15:38 ~ 02:15:52) 
  • point me at the sky  (10.06.11 03:00:48) 
şahsi yorum: bizim millet olmadıgına adım kadar eminim.

merak; "bilmediği bir şeyi öğrenme, keşfetme" istediğidir. yani; okumayı ve gezmeyi gerektirir. ikisinde de dünyada sonlardayız. kaza yapan araca bakmak merak degil, başkalarının acı ve zararından zevk almayla alakalıdır.

internet kullanımı da gösterge değil. zira internete girilen saat veri olarak alınmamış. türkler çok yüksek saatler girdikleri için bir de o olsa, tepede olmayacaklardır.

yeni dünyayı keşif Avrupada finansal zorluk ve para kazanma hırsıyla alakalıydı. bana göre bu merak değil.

şahsi görüşüm: Japonlar ve İskandinavlar meraklı insanlardır. para kazanma hırsı içermeden, gezme görme okuma araştırma ve başkalarını tanıma alışkanlıkları yüksektir.
  • 507  (10.06.11 11:09:25) 
internet araması kriter değil. sırf yazmaya üşendiğinden google query suggestions ile yönlenen bir sürü insan var. ülkemizdeki kapadokya olsun, yerebatan sarnıcı olsun(ilk aklıma gelenler) yabancıların bulmasıyla ziyarete açıldığı düşünüldüğünde; üstüne bir de asıl merak bilim, düşün ve sanat hayatında konuşulanlar ve konuşulmayan/konuşulamayanlar düşünüldüğünde bizim millet olmadığı kabak gibi ortaya çıkar. şahsi kanaatim en tuhaf şeyler amerikadan çıktığına göre orası olmalı. portekizli ve ispanyolların torunları olmalarından da olabilir elbet.


  • biraz huzur  (10.06.11 11:31:04) 
kedi milleti.


  • kays el mecnun  (10.06.11 15:30:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.