[]

göz ameliyatı

merhabalar.. gözlerimde miyop+astigmat sorunu var. gözlükten sıkıldığım için lens kullanmaya karar verdim ve doktora numara almak için gittim. ancak bana, lens olayı hikaye, kayacak falan, ameliyat ol kurtul, dedi.
merak ettiklerim şunlar:

-bildiğiniz iyi bir merkez var mı?
-ameliyat deneyimi olan var mı?
-doktor ya da hastane seçerken nelere dikkat etmeliyim?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..

 
(bkz: lazerle göz ameliyatı)

bilgisi olanlar detaylıca yazmış, aramaya inanalım
  • ozmania  (09.06.11 11:42:25) 
nasıl doktormuş ki o, doktorlar genelde ameliyatı önermiyorlar. arkadaş ticari kaygılar gütmüş sanıyorum.
gözlükten sıkıldıysan öncelikle lens kullan, cidden yapamıyorsan ameliyat yaptırırsın.
bir de numara kaç?
  • kumralbiada  (09.06.11 11:44:44) 
yok bu doktor, ben yapamam, dedi zaten. para kazanmak için söylemedi yani. 1.75 benim gözlerim. doktor, astigmatım olduğu için lensteki kaymaların sorun yaratacağını düşündü. astigmat numaraları 75'er artıyomuş ya, zaten birebir uyanını bulamayacaksın, dedi.
ozmania, uyarın için teşekkür ederim. sözlükte ''göz ameliyatı'' diye aratıp başına lazer kelimesini koymayı akıl edemedim :))) hemen okuyorum.

  • kareli defter  (09.06.11 11:55:16) 
benim de aynı miyop astigmat problemim var.
boşa para harcama ameliyata vs. tak lensi kurtul.
benim goz doktorum gozluklu zaten. :) adam kendine yaptırır. (ya da terzi sökük mü giyer lan?)
  • ewet  (09.06.11 11:55:17) 
astigmati bilmiyorum da, tecrube ettigim miyop uzerinden konusayim. 1.75 lik goz icin ameliyat olmaya deger mi acaba?
bir de doktorun ben yapamam demesi ilgincmis. techizati mi yok? goz doktoru dedigin ayni zamanda cerrah olur ve kesip bicebilir diye biliyorum ben.

  • magara adami  (09.06.11 13:06:06) 
bir ilçede yaşıyorum da.. buradaki özel hastaneler bile istanbul-ankara-izmir standartlarında hizmet vermiyorlar.. doktor da antalya (yakın olduğu için) ve izmir' e gitmemi bu nedenle önerdi zaten.. ama evet yaa.. bi lens deneyeyim önce di mi.. olmazsa düşüneyim ameliyatı..

(orada sakın bi şey yeme, önce arkadaşların yesin, onlara bi şey olmazsa sen ye -siti ana/vizontele)

:)
  • kareli defter  (09.06.11 14:01:05) 
1,75 (miyop için) ameliyat olmaya değer bir numara değildir. ayrıca göz hekimleri lazerle göz ameliyatında astigmatın sıfırlanacağına genelde inanmazlar.

gittiğiniz hekim sizi ameliyat için başka hekime yönlendirip, bu sebeple diğer hekimden komisyon alacak olma olasılığı oldukça yüksek. ayrıca astigmat-miyop kombinasyonu olup numara küçük olduğu için ameliyatın başarı yüzdesinin düşme olasılığı yüksek bu da gittiğiniz doktorun başarısını etkilememiş olacak.
  • elenika  (09.06.11 14:03:09) 
yani belki kişisel tercih meselesi, ama ben 4 miyop, 1,75 astigmatlı bir kişiyim. lens ve gözlük kullanıyorum. gözlüğümde astigmata uygun cam var, ama lensim sadece miyop, çünkü astigmat için olanlar iki katı ve ben lens kullanmaya başladığımda daha yoktu buralarda sanırım.

miyop lensle düzelince, astigmat sorunu falan da yaşamıyorum şahsen.

lens denemeni öneririm. öğrenme evresi zor olabilir, ama yılma.
öncelikle aynada karşıya bakarken gözünün akına dokunma egzersiziyle başlamanı tavsiye ederim.
  • blatta hiberna  (13.06.11 19:30:09) 
bu göz doktorlarının hepsinin gözlüklü oluşu beni lens ve gözlüğe inandırdı. gözde hissedilmeyen lensler var. sen biliyn.


  • 9kuyruklukedi  (13.06.11 20:14:23) 
ben ilk çıktığı zamanlar olmuştum daha 8-9 yıl olmuştur 3.75 ti yanlış hatırlamıyorsam numaram ilk gün ağrılarını saymazsak çok memnun kaldım çok fazla dikkatli davranmamama rağmen bu zaman kadar zorunlu bi gözlük kullanma ihtiyacı hissetmedim nadiren kullanıyorum artık daha da geliştirdiler bana kalsa ameliyat olurdum.


  • psikoceo34  (17.06.11 17:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.