[]

fm 2011 target man

arkadaşlar, ingilizce ve futbol bilginize dayanarak soruyorum. şimdi bu menajerlikte istediğim verimi alamıyorum, ya da yaptığım taktiğin verimliliği zannettiğim kadar değil. olabilir.

şimdi ben hep poacher seçerim forvetleri, çok da gol atarlar. ama bu kez farklı sistemler denemek için açtım oyunu. target man'ı denemek istiyorum ama tam istediğim şey mi bilmiyorum. bu bildiğin santrafor hangisi bu oyunda. toni gibi kaleye sırtı dönük olarak oynayacak, ayağında top tutarak takımı ileriye taşıyacak oyuncu target man mıdır? support veya atack arasında çok mu fark var. ve tek forvet olarak target man koyup forvet arkası ile kanatların içeri girmesini beklemek çok mu kısır bir taktik olur.

yani internette açıklama filan okudum ama tam hala istediğim şeyleri yapabilmiş değilim, bir de burada sorayım dedim. ya da target man'ım dandik diye mi olmuyor olabilir. 2.03 boy var ama pace yok adamda.

 
target man bildiin hakan şükür tarzı forvet. adama gol attırmak istiyorsan attack, içeri giren adamlara servis yapmasını istiyorsan support yaptırmalısın. ben şahsen support modunu sevmiyorum. hem support için adamın yanına poacher çok daha verimli olur. adam kazma sadece uzun ve güçlüyse yanına bi poacher koy hızlı olsun o şekilde verimli olur..

canım çekti bee. devam edeyim ben de ibb'm ile :))

not: ayrıca iyi bir forveti uzun olmasa da target da yapabilirsin ama kafaya değil de ayağına çalışsınlar. sonuç olarak target sağlam olacak :)
  • eipcack  (02.06.11 00:11:17 ~ 00:13:35) 
pace'i geç her seçtiğin rolde o rol için önemli özellikler görünür. target man konusunda almeida gördüğüm en iyi target manlerden biriydi, en azından türkiye ligi için.

edit: tek forvet target man support seçersen baya sıkıntı olabiliyor, yanındaki kanatların çok hızlı olması ve inside forward olarak oynatılması lazım..
  • sozlukte kullanmak istediginiz nick  (02.06.11 00:14:39 ~ 00:16:23) 
Kanatların içeriye katedebilmesi için rakibin defans çizgisini önde kurması gerekir, şart olmasa da sizin defans çizginizi biraz geride kurmanız gerekir. Pace'i, acc'ı olmayan forvetiniz, üstün dribbling ve technique özellikleri yoksa ileriye top taşıyamaz; eğer ki üst düzey bir ligde oynuyorsanız mental özellikleri de önemlidir.

FM maç motorlarında hızın çok ayrı bir yeri vardır hep, o da bulunsun aklınızda.
  • uyku inadim inat  (02.06.11 00:14:57) 
2.03'lük adamı support target man seçip yanına hızlı, sezgileri iyi ve bitirici birini poacher olarak koyun. Target man uzaktan şut atmasın, top tutsun, ara pası versin. Poacher da aralardan koşsun. Topçuların PPM'leri de uygunsa çılgın atarlar. Hakaten canım çekti benim de.


  • joelskellington  (02.06.11 00:40:18) 
şimdi arkadaşlar ben geçen sezon italya ligini ikinci bitiren luca toni'li roma gibi bir takım yaratmak istiyorum. kadrosunu beğendiğim için trabzonspor'u aldım. sizce şöyle bir taktik denesem nasıl olur;

forvet boylu fizikli bir target man. arkasına trequartista jaja. kanatlara atak-wide middifiler ivelin popov ve ozan ipek. ortada mc support colman, mc defansif selçuk.

controllü ama temposuz hücum ve fluid felsefe. direk pas. agresif tacling defaul press. ne dersiniz? çok mu kısır olur. popov ile ozan ipek'i alırsam bunu denemeyi düşünüyorum.
  • popara  (02.06.11 00:41:23) 
bi de bu arada çeviri pdf dosyalarında da hep target man için ikili forvet önermişler, sizin de önerdiğiniz gibi. ben de öyle daha çok işe yarayacağını biliyorum bi heskey-owen ikilisi gibi ama ben tek forvet oynatmak istiyorum. çok saçma mı acaba istediğim şey, örneği yok mu hiç. benim izlediğimden anladığım toni roma'da böyle oynatılmıştı.

yani orta alanda kalabalık, savaşan ve düşük tempo ile garanti maç kovalayan italyan takımı yaratmak istiyorum. yani bu deepleyin forward değil aradığım target man yani he mi? santrafor dediğimiz.
  • popara  (02.06.11 00:43:28 ~ 00:46:07) 
çok iyi bir forvetle neden olmasın :)

4lü klasik defans 2 dm/mc aml amc amr fc şeklinde oynayabilirsin target man kullanıp.
  • sozlukte kullanmak istediginiz nick  (02.06.11 00:47:34) 
Ben tek forvet target man oynayacak olsam support değil attack target man seçer, arkasına iyi bir oyun kurucu alır, kanatları da asimetrik kullanırdım: sağ kanatta inside forward solda winger gibi (ya da tam tersi) Winger'ın arkasında full back yerine top sürmesi ve ortaları iyi bir wing back verimi artırır, atak yönünü winger'ın olduğu kanat olarak seçmek de iyi olur, inside forward pozisyon alacak vakit kazanır.

Trabzon'da Burak Yılmaz'dan iyi inside forward olur, sola da artık bir transfer yaparsınız :)
  • joelskellington  (02.06.11 00:51:29 ~ 00:52:50) 
4-4-1-1 e atak target man koydum. mustafa denizli'ye kadar yolum var hadi hayırlısı


  • popara  (02.06.11 01:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.