[]

3D Modelleme Programı (ilk başlayacaklar için öneri)

Merhaba arkadaşlar,

Üç boyut dünyasına adım atmak istiyorum, giriş seviyesinde hangi programı önerirsiniz?

p.s: cinema 4d denedim ancak giriş için fazla profesyonelce. beni daha iyi programlara hazırlayacak, öğrenmesi kolay ve basit bir program arıyorum yani :) teşekkür ederim

 
"Zaxwerks Pro Animator" adlı küçük bir program ilk başta iyi. 10,3 MB ama, çok şahane iş yapabiliyor. Yalnız, render alırken Adobe After Effects'ten farksız. Zaten 3d modelleme için bilgisayarınızın biraz iyi olması icab eder.

www.zaxwerks.com

Ayrıca yine başlangıç için alice 2.0 adlı bir modelleme programı var, free ve başlangıç için iyi olabilir. gelgelelim render işleminden sonra 20 gb'lık bir dosya ile karşılaşabilirsiniz ;)

alice için: www.alice.org

bence direkt olarak 3d studio max'ten başlayın.
Kullanımı hakkında bir sürü türkçe kaynak var,
tutorials var,
örnek çalışmalar var vs.
3d studio max 9 çıkmıştı en son..
Tabii ne tür modelleme olacağı da önemli..
Yani kendinizi hangi türde ileri götürmek istediğiniz..
Misal autodesk maya 2008 dahi şahanedir.

ama en iyisi 3d studio max 9 ile başlamak..
hem bol türkçe kaynak var, hem de çiçek gibi.

tabii ihtiyaçlar önemli..
marangozlar mesela KitchenDraw 5.0 kullanmalılar. ;)
umarım ki yardımcı olabilirim.
eğer olmazsa özel mesaj yazın, speşıl bir şeyler ayarlarız diye mumt ediyorum çünkü "Bu soruya verdiğiniz cevap ekşi sözlük yazarı olmayan kişiler tarafından da okunabilecektir." diyor.
;)
  • gozupek  (08.04.08 04:45:11) 
Şayet basitçe ev, dolap, bahçe tasarımı yapacaksanız google sketch up mükemmel bir başlangıç olur.


  • frown  (08.04.08 08:21:04) 
tabi ki lightwave.. :)

çünküm lw'de modelleme ve render yazılımları birbirinden ayrıdır. bölece düşük bi sistemde bile kasmadan modelleme yapabilir, sonra layout'a geçip render alabilirsin.
  • thalamus  (08.04.08 09:35:41) 
Kullanacağınız program giriş seviyesi için mutlaka "fazla profesyonelce" olmalı. Basit bir programla hem bir yerden sonra olanaklar açısından tıkanırsınız, hem de daha profesyonel bir programa geçtiğinizde monitöre bakakalma hadisesini yaşayabilirsiniz. En iyisi endüstri standardı olmuş profesyonel programlardan birini seçmeniz. Tavsiyem Cinema4D üzerine olacak. İnanın doğru yerden, doğru kaynaktan çalıştığınızda aslında pek te zor bir program değil. İkinci tavsiyem 3ds Max. Cinema4D için türkçe kaynak, www.cinema4d.tv ; kolay gelsin.


  • swallowed arsenic  (08.04.08 10:16:34) 
Misal ben blender ile başladım ama şu an pişmanım. Daha sonra 3DSMAX'e geçince sudan çıkmış balığa döndüm. Ne yazık ki programlar arası geçişler zor, hatta imkansız. Sıfırdan yeni program öğrenmeniz gerekiyor diyebilirim.

En temizi 3dsmax. Yapacakların hayal gücün ve yeteneğinle sınırlı. Bi de makinanın özellikleriyle (: Kaynak bol, örnek model bol, örnek animasyonlar da var.
  • kimlanbu  (08.04.08 12:41:28) 
adım atıp bırakacaksınız 3d studio max'i öneririm haa ben daha da geliştiricem diyorsanız 3d studio max ile devam edin programlar arası geçişler zordur evet az öğrenir basit şeyler yaparsınız kasarsınız en iyisini yaparsınız budur


  • pascha d  (08.04.08 15:33:39) 
öncelikle çok teşekkür ederim cevaplar için.

ben daha çok web tasarımında kullanmak üzere yardımcı olması için bir program düşünmüştüm. hareketsiz, üç boyutlu bir maskot yaratmak için mesela e2 kanalının maskotu ya da migros'un kangrusu gibi. bunun dışında logolarda kullanmak üzere örneğin bir çekiç logosu üç boyutlu şekilde. gibi gibi.

bu dediklerimin hepsini adobe illustrator ve freehand ile zaten yapabiliyorum ama iki boyutlu olarak tabii ki. artık üçüncü boyuta geçeyim istiyordum yani :)

bahsi geçen programları deneyeceğim, ekleme yapmak isteyen olursa lütfen yazsın eheh. tekrar teşekkürler..
  • cruelstroke  (08.04.08 20:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.