[]

akademik kadro

yüksek lisans sırasında araştırma görevlisi olarak kadroya geçmek için kpss be kpds ye girmek gerekiyor mu? yoksa ales ve üds yetiyormu? kpss gerekiyor derseniz en yakın kpss ne zaman?




 
kpss gerekmiyor.(muhtemelen en yakın kpss haziran veya temmuzdadır)
üniversitelerin farklı kriterleri olabiliyor, fakat ortak olan kriterler ales / kpds ve üds'dir. daha çok etkili olan da kpds tabii ki. zaten üniversiteler akademik kadro alımı için ilan verdikleri zaman bu kriterleri belirtirler.

mesela Kocaeli Üniversitesi'nde geçtiğimiz kasım ayında verilmiş ilanda şöyle belirtilmiş bu mevzu:

"Öğretim Görevlisi (MYO ve Fen Edebiyat Fak. İngiliz Dili Edebiyatı ABD Öğr.Gör. kadroları hariç) ve Arş.Gör. (Eğitim Fak. İngiliz Dili Eğitimi ABD Arş.Gör. kadrosu hariç) kadrolarına başvuran adaylar KPDS ve ÜDS’den 50 ve daha fazla puan almış olmak zorundadırlar."
  • lamazigogo  (05.04.08 11:02:12) 
kpss gerekmez, bu sene temmuz başında yapılacak ve sınav başvuru tarihi de nisan sonu.

önemli olan kpds yahut üdsdir ve bu kriterler okuldan okula değişir. Kocaeli örneği var, bende Ankara Üni örneği vereyim. Üds veya Kdps'den 70 gerekiyor kadro için.
  • orome  (05.04.08 14:05:22) 
ales ve üds yeterlidir.

yüksek lisans sırasında diye belirtmişsiniz gerçi ama bazı okullar mastera kabul ederken kendi proficiencylerini ya da toefl ı kabul ediyorlar, aynı şekilde akademik kadro için de.
  • light beam  (05.04.08 16:49:32) 
araştırma görevlisi olmak icin merkezi sinav düsünülüyor. eskiden ales ve üds yeterli olabiliyordu. simdiki mevzuata iyi bakmak lazim. bir de cesit cesit arastirma görevlisi kadrosu var. ona da dikkat etmek gerekiyor.


  • atmacaged  (05.04.08 17:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.