[]

Gümrük yasasına dava açmak için 7450 tl

Öncelikle: www.facebook.com

Sonralıkla: O ne lan!! basit bir adalet aramak için 7450 liraya mı ihtiyacımız var? Ki anladığım kadarıyla bu avukat masrafını içermiyor.


 
yukarıda, sabitlenmiş, daha açıklayıcı bir duyuru var. görmüşsünüzdür ama belki gözden kaçtıysa diye ekleyeyim dedim.


  • pyro clustic flow  (26.05.11 13:43:29) 
duyurudakini görmemiştim ama facebooktakiyle aynı zaten yazan.
ben meblağın neden o kadar yüksek olduğunu soruyorum.

  • natnan  (26.05.11 14:04:29) 
Gruptaki açıklamayı ekledim:


Arkadaşlar son gelişmeleri ve dava ücretinin toplanabilmesi için Av. Umut Şeker tarafından açılan hesap numarasını sizlerle paylaşıyorum.

İstanbul'dan vekalet için 10 kişi topladık. Ankara'da bu rakam 3'te kaldı. Davanın açılabilmesi için toplanması gereken 5250 TL toplanana kadar Ankara'daki vekalet verecek kişi sayısını da 5'e çıkartırız diye tahmin ediyorum.

"" Ek gelişmeler: Dava için toplanacak rakam 7450 TL oldu arkadaşlar. Davayı avukatımız duruşmasız olarak açacak (Bu 1100 TL) ama karşı taraf duruşmalı talep ederse (2200 TL) gerekli ücretler "dava hesabımızdan" ödenecek. Yani 520 TL + duruşmasız dava olursa (1100 TL), duruşmalı olursa + 2200 TL normal ücretimiz 5250'nin üzerine eklenecek. Dava bitiminde bu duruşmalı / duruşmasız ücreti "kaybeden" taraftan geri alınacak.


Davanın kazanılması durumunda karşı tarafın avukatlık ücreti (duruşmalı yapılırsa ve dava kazanılırsa 2200 TL ödemek zorunda kalmayız ama bu para yine de dava açılmadan önce MUTLAKA toplanmalıdır) LÖSEV'e HESABA PARA YATIRAN HERKESİN adı bir liste yapılarak açıklanacak ad-soyad düzeltmeleri sonrasında bizzat tarafımca LÖSEV'e listeli usül ile bağışlanacaktır.


Yani davanın kazanılması durumunda LÖSEV'e iki para bağışlanacaktır; dava masrafları + 2200 TL vekalet ücreti.



Paranın toplanamaması durumunda hesaptaki para hesap numaralarını bildiren herkese yatırdıkları bedel oranında hemen iade edilecektir (İş bankası hesabı dışında bildirilen diğer bankaların EFT masrafları -2.5 TL- karşı tarafa aittir). Bunun yanında iade talep etmeyenlerin paraları LÖSEV'e isimleri ve gönderimi yaptıkları bedeller de yazılarak bağışlanacak (liste bağıştan önce isim soyisim düzeltmeleri için yayınlanacaktır), bağış makbuzu da tarafımdan resim olarak taranarak burada yayınlanacaktır. Davanın kazanılması durumunda kazanılan dava masrafları bizzat yine LÖSEV'e bağış olarak yatırılacaktır.



İnternet üzerinde bloglar olsun, forumlar, sözlükler olsun pek çok oluşumda dava açacağımız biliniyor. Bunca insanın karşı karşıya olduğumuz haksızlığa karşı çıkacağını, ufak ufak da olsa bağışta bulunacağına inanıyorum. Herkes 10 TL yollasa 525 kişi de bu iş biter. Gönlünüzden ne koparsa... Bu rakamı 3 haftada toplamalıyız. ""





Dava açılabilmesi için 2 aylık süremiz vardı. Şu anda tam 1 ayımız var. 3 haftada bu paranın toplanılacağını ümit ediyorum. Hesapta gerekli para toplandıktan vekalet verecek arkadaşlarımızla belirlenen gün toplanıp davayı açması için noter'de avukatımıza toplu vekaletimizi vereceğiz. Avukatımız da hemen davayı açacak.



Hesaptaki biriken para miktarını her gün sizlerle paylaşacağız



HESAP NUMARASI:



Umut Şeker

Türkiye İş Bankası Ankara Kavaklıdere Şubesi

4209 (Şube Kodu) - 0866908 (Hesap No)

IBAN: (TR950006400000142090866908)



PAYPAL ADRESİ:



taurusskywalker@gmail.com





Avukatımız Umut Şeker'in Ankara barosu sicil numarası: 20366



www.umutseker.av.tr



Avukatımızla dava hususunda görüşmek isterseniz bizzat kendisinin yazdığı mesajı aynen ekliyorum. "Bürom arandığında direkt olarak ismimi verirseniz sevinirim. Büromdaki diğer avukatlar değil sadece ben bu davada vekil olacağımdan görüşülecek ve bilgi alınacak avukat konusunda özen gösterilmesini rica ediyorum. Cep telefonumdan her zaman arayabilirsiniz.



Saygılarımla...



Av. Umut Şeker

0 532 208 57 21





**********



25.05.2011

Saat 24.00 itibariyle Genelgeye Karşı Katkı Payı Fonu'nda biriken rakam 1825 TL'dir.



İş bankası hesabında 1060 TL, Paypal'da 765 TL.



20.05.2011 Cuma günü öğlen 1 sularında Av. Umut Şeker abimin açtığı hesap numarasını paylaştım. 21.05.2011 Cumartesi gecesi de Paypal hesabını paylaştım. 3 günde toplamda banka hesabında 552 TL paypal da 467 TL olmak üzere "1019 TL" toplandı.



5. gün sonunda 1601 TL...

6. gün sonunda 1825 TL...



"Bu şekilde" devam edersek gerekli rakamı toplarız. Öbür türlü zor olur. O yüzden desteğe devam etmeliyiz. Destekte bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Takıldığımız platformlara, topluluklara konu açalım. Grubu ve haklı davamızı herkese haber edelim. İnşallah hayırlısıyla bu süreci atlatacağız, davayı açacağız.



Burası devamlı olarak güncellenecek...
  • pyro clustic flow  (26.05.11 14:26:50) 
bu versiyonunu okumamıştım.

Aslında benim sormak istediğim şey "la bunlar bizi kekliyor mu" değil de, "bu nasıl bir adalet sistemi arkadaş" şeklinde bir şeydi.

Benim bir haksızlık karşısında durabilmem için bok gibi para sahibi mi olmam lazım? Yeni bir şey değil tabi bu muhabbet ama bu meblağlar da aşırı saçma.
  • natnan  (26.05.11 16:06:04 ~ 16:11:49) 
çok sallamayayım, arkadaşım anlattıydı da unuttum. mesela mahkeme kararını iptal için danıştay ya da yargıtay ikisinden birisine gidilebiliyor ya, yargıtaydı galiba neyse.. arkadaşım dükkan kirasını ödediği, elinde dekontu olduğu halde hakim bunları haksız buldu! :s bunlar kararın iptali için yargıtaya başvurabilmeleri için, ödenmediği var sayılan, hükme bağlanan kiranın hepsini yatırmaları gerekiyordu. dükkanın kirası yüksek ve toplamda da hayvani bir meblağ tutttuğu için haklı oldukları halde bir şey yapamadılar.

farklı uygulamalar vardır vs, hukukçular yazar belki, yukardakini adalet sistemi ve paraya dair taze yaşanmış bir örnek olduğu için yazayım dedim. koşullar, şartlar, kanun ve hükümler değişkenlik gösteriri tabii ama yazdığım gibi bir olay var mesela.
  • pyro clustic flow  (26.05.11 17:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.