[]

Türk takımlarının isim sonu spor tutkusu

Aradım bulamadım. Zamanında böyle bir kural mı varmış da bir şehir takım kuracaksa sonuna spor ekleyip hadi oldu tamam demiş. Yani sadece şehir ismi olamaz mıymış örneğin liverpool gibi veya farklı olarak mersin idman yurdu gibi..




 
"spor kulubu"dur dogrusu ama bursa spor kulubu yerine bursaspor deniyor, sivas spor kulubu yerine sivasspor deniyor. sivas veya bursa denmiyor, eskisi gibi kentler arasi kavgalardan kacinmak icin sanirim. cunku birisinde malatyali, bursali, sivasli oluyorsun; digerinde sivassporlu bursasporlu veya kayserisporlu... herneyse.


  • kezzy homeros  (04.04.08 18:34:07) 
bir ara her şehrin bir spor kulübü olsun denmişti hükümet tarafından yanlış bilmiyorsam. 1950-1960'lı yıllardaydı sanırım. sonra şehrin sonuna "spor" ekli bir şekilde onlarca kulüp kurulmuş. gerçi çoğu sadece futbolla ilgileniyor.


  • baldur  (04.04.08 18:36:58) 
aslında diğer ülkelerde benzerleri vardır. mesela ingilterede ismi united biten bi ton klüp vardır.yada ispanyada atletico ları biliyoruz.ama bana kalırsa türkiyedeki mantığı istanbul dışında kurulan klüplerin,o şehri temsil etmesiyle ilgili.genellikle diğerlerine göre daha az kalkınmış şehirlerde bu var.büyük illere baktığımızda ankarada gençler,ankaragücü yada izmirde karşıyaka,göztepe,altay var.tamamen bulunduğu şehri ve halkını sahiplenme güdüsüyle ortaya çıkmıştır bence.


  • antisilencee  (04.04.08 20:36:35) 
soyle de bisey olabilir, spor klubu acmak icin xxxx spor klubu diye lisans ya da izin almak gerekebilir o nedenle zorunludur dolaylı olarak.


  • bryan fury  (04.04.08 23:26:32) 
futbolda profesyonel lige geçilmesinden sonra devletin teşvikiyle her ilde belli başlı spor kulüpleri birleştirilerek o ilin adıyla faaliyet göstermeye başladılar. birleşip de ilin adını alan spor kulüpleri direkt olarak 2.lige alındı yanlış bilmiyorsam. ayrıca dikkat ederseniz bu kulüplerin çok büyük bir kısmının 1966 1967 senelerinde kurulduğunu göreceksiniz. o dönemde alınan bir kararla yapılan bir uygulamadır.


  • pispinti  (05.04.08 00:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.