[]

hz. muhammed'in peygamber olmama durumu... (?)

saygıdeğer saygıdeğerler,

muhammed'in peygamber olmadığına kanıt olabilecek bilgiler aramaktayım... bir bilgisi olan var mı acaba?


 
hz. muhammed'in peygamber olmadığını ispat etmek gibi bir niyetin varsa,peygamberlik titrini kabul ediyorsun ve allaha inanıyorsun demektir ki o zaman olmadığını ispat etmekle uğraşmaz direk kabul edersin.yok allaha inanmıyorsan peygamberlerine de inanmıyorsun demektir ki o zaman allahın olmadığının kanıtlarını araman gerekir.


  • keller  (25.05.11 03:51:55) 
hocam ne önyargılısınız gözünüzü seveyim... ispat etme niyetim falan yok tabii olarak, ben müslümanım... ama düşünmek, araştırmak, öğrenmek lazım, sorgulamak lazım.

ateistlerin, agnostiklerin vs. hz. muhammed'le ilgili düşüncelerini, O'nun peygamber olmamasıyla ilgili ortaya koydukları bulguları öğrenmek istiyorum, derdim bu; "muhammed bildiğimiz muhammed mi?"
  • merdümgiriz...  (25.05.11 04:12:21) 
sexyhuri.blogspot.com

edit: yazar bloğunu davetliye çevirmiş, bi şekilde edin derim.
çok güzel araştırmaları var
  • benlik bu kadar  (25.05.11 05:12:43 ~ 07:48:48) 
ahahaha nasıl kanıt olabilir ki yea??


"gördüm ben tepeden vahiy gelemdi" mi diyecek birisi : ))
  • cedric tweedledee  (25.05.11 07:43:02) 
bununla ilgili eski bir diyanet işleri çalışanın kitabı vardı. adam yıllarca bu işler üzerine çalışırken bazı çelişkiler tespit etmiş (bir kitap dolusu çelişki); kitabında kaynaklarıyla birlikte yazıyordu. kaynaklar kabul görmüş islam alimlerinden olduğu için oldukça mantıklı geldi. kitabın ismini hatırlayamadım ama kuran'ın şifresi gibi birşey olabilir sanırım.


  • exordinary  (25.05.11 08:19:53) 
turan dursun


  • benlik bu kadar  (25.05.11 08:37:10) 
birseyin varolmadigini kanitlamazsin, varligini kanitlamakta kullanilan ogelerin yanlisligini kanitlarsin. ben sana gokyuzunde ucan pembe gorunmez unicornlarin olmadigi kanitla desem ne dusunursun?


  • blackworld  (25.05.11 09:09:08) 
onların kanıtları yok, varsayımları var. senin de kanıtın yok, inancın var. bu tartısılabilecek bir konu degil. ne kadar inanırsan inan, inanmayan birisine kanıt ile bu konuyu anlatamazsın, aynı sekil de o da sana anlatamaz. veya inandıramaz diyelim.

ha, olmama durumu icin degil ama olma durumu icin sana haluk nurbaki'nin kitaplarını onerebilirim. rahmetli onkoloji profosoruydu kendisi, pozitif bilimden ornekler vererek gostermeye calısırdı dinin temelini. kitapları sıkıcı degildir, tavsiye ederim.
  • hubble  (25.05.11 09:46:27) 
  • sefil kedi  (25.05.11 11:54:49) 
yahu adam, inanmayanların argümanlarını merak etmiş. diyeceğiniz "şu düşünceyle, bu yazıyla, ordan hareketle olmadığını düşünüyorlar" gibi. benim bildiğim bir mevzu olsa yardım edeceğim


  • o eli bi indir  (25.05.11 12:43:17) 
boşa kürek çekmek olur. keller+1


  • african rain  (25.05.11 14:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.