[]

1. ve 2. dunya savasini anlatan/içeren filmler tavsiyesi

pearl harbour, kızıl baron gibi...




 
(bkz: dirty dozen)
(bkz: das boot)
(bkz: rommel)
(bkz: katyn)
  • pusuruk  (25.05.11 00:55:40) 
1. DÜNYA SAVAŞI İÇİN

A Farewell to Arms
My Boy Jack
Johnny Got His gun
King of hearts
In Love and war
Hell's Angels
FlyBoys
Gallipoli
Fighting 69th
Company K
All Quiet on the Western Front
Aces High
A Very Long Engagement
Oh! What a Lovely War
Paths of Glory
The Lighthorsemen
The Great Dictator
The Blue Max
The Dawn Patrol
The Red Baron
2. DÜNYA SAVAŞI İÇİN

Escape to Victory
The keep
Stalingrad
The last Metro
Triumph of the will
Empire of the sun
The Dam Busters
Days of Glory
Hannibal Brooks
MR. Klein
A walk in the sun
Europa
where eagles dare
Germany,Pale Mother
Letters from Iwo Jima
Flags of our fathers
Downfall
The Great Escape
Mephisto
Black Book
Soldier of orange
Schindler's List
Saving Private Ryan
Shoah
The Big red One
Das Boot
The Thin Red Line
Come and see
  • keller  (25.05.11 01:05:13) 
benim kişisel favorim
a bridge too far

  • darknum  (25.05.11 04:11:40) 
Kisisel Favorilerim
Saving Private Ryan- Tom Hanks, Matt Damon, Van Diesel, Tom Sizemore gibi yildizlari ayni birlik icerisinde gorebilecegin, gercek savas efektleri ile donatilimis, savasin icindeki ufak bir hikayeyi anlatan, tuyleri diken diken eden bir film. Insana cok sey katabilecek kalitede.
U-571 - Alman sifre kodunu cozmek icin ugrasan bir grup denizcinin macerasi, liderlik kriterlerini zorlayici ve ogretici bir film.
A Bride Too far - Oldukca eski olmasina ragmen konu itibari ile zengin bir film, ancak efekleri gunumuz teknolojisine kiyasla oldukca eski.
Wind Talkers - Konusu mukemmel ancak ara ara Nicholas Cage in rambo misali gaza gelmesiyle sacmalayabilen bir film, kesinlikle izlenmeye deger.
Band Of Brothers - HBO serisi (10 episode) - 2. Dunya Savasini basindan sonuna anlatan, Steven Spielberg ve Tom Hanks yapimciliginda, muazzam bir hikaye ve dizi. Efektlerinin tamamini Saving Private Ryan tarzinda yapmislar ve bence gercekci ve kaliteli. Her bolumde ayni boluge ait bir baska hikayeyi izlerken seri bittiginde bolugunde basina gelenleri gormush olucaksin.
Enemy at the Gates - Olayin Rus cephesini tum gercekciligi ile ortaya seren, savasa bir keskin nisancinin gozunden bakan bir film. Oldukca kaliteli.
Downfall - Savasin son zamanlarini Hitler ve diger Alman generallerin gozunden gosteren gercekci bir yapim.
  • Mccknightt  (25.05.11 10:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.