[]

Dilekçe Hakkını Kullanma ve Bilgi Edinme Kanunu

Merhaba;

Yine bir soruyla sizle beraberim :) Şimdi biz 23 gün önce bir resmi dairenin "Bilgi Edinme Servisi" ne dilekçe yazmıştık, dilekçenin sonunda da "4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Dilekçe Hakkının kullanılmasına dair Kanun Hükümleri doğrultusunda, 15 gün içinde tarafımıza bilgi verilmesini" istemiştik.

Cevap vermediklerinde, bir form doldurulup yollanıyordu. Bu konuda bir bilginiz var mı? Ya da ne yapmalıyız.

Şimdiden teşekkürler

 
telefon açıp kontrol ettirseniz?


  • darknum  (02.04.08 23:38:51) 
Söz konusu kanuna göre idareye tanınan yasal süre 30 gündür. ama bu süre idareyi pek de bağlamaz. çünkü idareye tanınan süreler hak düşürücü vs değildir. sadece idareyi zorlamak için getirilmiştir. aşılmasının bir müeyyidesi yoktur. ayrıca, idare bir takım sorularınıza da cevap vermeyebilir. canı isterse beş sene sonra da cevap verebilir :)


  • kahvegibi  (03.04.08 11:36:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.