[]

ABD'den elektronik cihaz getirme sınırı

Arkadaşlar,

ABD den gelirken getirdiğimiz elektronik cihazlardan en fazla kaç tane getirebiliyoruz yoksa cihaz başına mı sınır var. Yani aynı cihazdan belli miktarda, farklı cihazlardan farklı miktarda mı. Ve yurda girerken vergi ödüyor muyum? Ambalajları olmasa vergi öder miyim. Bilenler bir el atarsa sevinirim..


 
iki tane nook e-reader getirdim. sorun çıkmasın diye paketlerinden çıkarmıştım ve ayrı valizlerdeydi. bi sıkıntı olmadı. telefon olayında problem çıkabilir. ama tablet falan getireceksiniz 2 3 taneye kadar problem çıkacağını zannetmiyorum.


  • sosruquo  (20.05.11 23:18:17) 
oncelikle fiyatlari karsilastirin.benzer ozellikler Turkiye de ne kadara satiliyor.
6 ay once amerikadan aldigim notebook 1200 dolar idi bugun Turkiye de aynısını 1000 liraya aliyorum.ustune ustluk hic bir garantim yok alet ariza yapsa 300-500 milyon rahat masrafi var.kucuk bir fan degisiminde bile 150 lira odedim.fan orjinal de degil muadil taş çatlasin 10000 saat calisir.ayrica yetkili servisler bakmiyor bu urun Turkiyeden alinmamis diye yada fazla fazla servis kesebilirler sesinizi cikartamazsiniz.disari da bir bilgisayarciya da guvenip alet vermek akil kari degil ne kadar kotu olsada yetkili servis disarida ne udugu belirsiz pc servislerden daha iyi hizmet veriyor.

daha fenasi 3 yil once aldigim notebook un anakarti arizalandi 600 dolar civarina almistim.burada tamir icin bir 400-500 dolara yapariz dediler daha da kotusu adamlar anakarti bulamadilar cunku amerikada satilan bilgisayarlarin pek cogunun satisi yok amerika icinde satilmak icin uretiliyor.

garanti olayi cok onemli eger 500 lira filan karli ise hic bulasmayin.
bi de 110 volt icin uretiliyor o aletler elektronik kapsaminda 220 volt ile yakabiirsin yada ceviriciler kullanman lazim fakat yine de sikinti aletin omru kisaliyor filan.

iphone getirdim 1.5 sene once 3 gun sonra wireless bozuldu alet patladi elimde.
yani iki kati gibi bir fiyat odemeyecekseniz almayin kazancli olmuyor.
arkadasim aldigi traş makinasi icin adaptor bulamadi heriflerin elektronik urunleri kendilerine munhasit uretiliyor.
  • kulustur  (20.05.11 23:43:17 ~ 23:47:00) 
hacı 5 laptop ve bilimum elektronik eşya getirdim. laptopları çıkarttırıyorlar. sıkıntı oluyor. onun dışında birşey yok. girerken hiç kimse sormuyor.


  • oshamahue  (20.05.11 23:53:12) 
benim notebook almak gibi bir amacım yok...sadece türkiye de iki katına garantili satılan ürünlerden alacağım. bir iphone 4 , bir ipad 2, bir adet canon 60d alsam girişte sorun yaşar mıyım? diyelim bunlardan 2 şer tane getirdim dediler ki vergi ödeyeceksiniz ne kadar vergi öderim...


  • andy kaufman  (20.05.11 23:58:24) 
bir iphone 4 , bir ipad 2, bir adet canon 60d alsanız sorun yaşamazsanız. ama sayıyı arttırırsanız çiçeği burnunda yasamız uygulanır mı bilinmez, piyango işi biraz. eskiden rahattı ama şimdi nasıl durumlar bilmiyorum:

www.gumruk.gov.tr
  • only  (21.05.11 00:33:29 ~ 00:33:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.