[]

Kütüphane tasnif programı lazım...

Arkadaşlar, ev kitaplığımı düzenlemek, kitapların envanterini tutmak için bir kütüphane programı arıyorum. Adı, yazarı, yayınevi, basım tarihi-yeri, türü, konusu gibi temel bilgileri içeren bir datalama yeteneğine sahip olmalı bu program. Lütfen bir el atın.




 
Small Library Organizer Pro, v2.6
böyle bişey var ama ne kadar istediğin gibi olur bilemiyorum.

i1105.hizliresim.com
  • in search we trust  (20.05.11 20:04:19) 
google araması yapıp gelen sonuçlardan tatmin olmadığını düşünerek bu tip birşeyi kendi kullanımına uygun olarak yapabilmek için acsess kullanabilirsin sanırım. tabii bu offline olmasında ısrar ediyorsan bir seçnek. online olmaı sorun değilse goodreads.com veya neokuyorsun.com seçeneği iyidir. özellikle ilk seçenekte bir kitabın birden fazla versiyonu eklenebiliyor yani elinizdeki basımlara kapaklara uygun bir listeleme yapabilirsiniz. neokuyorsun.com'u en son eytera bea diyerek bırakmıştım, son hali nedir bilmiyorum, eksiklikleri olan ama geliştirmeye açık bir platform. türkçe olması da ingilizce bir site ile uğraşmak istemezseniz artı bir durum.


  • cinna monster  (20.05.11 20:05:27) 
arkadaşlar, accesste hazırlanan basit bir şey benim işimi görür. mevcut şeylere bakındım. ya linkler bozuk ya da saçma sapan siteler çıkıyor. bu forum sitelerine deliriyorum zaten. evdeki kitaplığım için böyle bir program arıyorum. kullananlar varsa benimle paylaşabilirler mi?
access kullanamıyorum, bilsem kendi datamı oluşturacağım ama?? yok işte.

  • lazarus  (20.05.11 20:22:45) 
nick ile çok uyumlu bir soru olmuş, belirtmeden geçemiyorum.

(bkz: lazarus librarus)
  • espandon  (21.05.11 00:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.