[]

Hem Geometri, Hem Fizik, Hem Coğrafya ve Hem de Olasılık sorusu

Dubai'de, betonarma kütle üzerine çelik konstrüksüyon çıkılarak inşa edilmiş 500 metre yüksekliğindeki bir binanın, boydan 10 metre olan her katında (eni 15 cm derinliği 5 cm boyu 5 m) olan dikdörtgen prizma şeklinde uç uca bağlanmış çelik blokların, Dubai'nin ağustos ayındaki sıcaklık ortalamasına göre (45 C), hacimce genleşme katsayısı yüzeyce genleşme katsayısından 1,12 kat fazla olduğuna göre, binanın ağustos ayında 2 cm yükselme olasılığı nedir?

(çözümüyle birlikte gerekiyormuş.)


 
%22.47


  • cilgin fantezilerin adami  (17.05.11 23:59:42) 
böyle bişeyde olasılık olmaz ki abi, kesin olarak ya olur ya olmaz bu.


  • deeperdown  (18.05.11 00:22:18) 
betonarma kütlelerin basıncından yükselme yerine alçalma gözlenir. basınç olmasa düz bi zemindeki çelik genleşerek uzardı ama basınçla birlikte dikey değil yatay genleşir.

(sanki dersin bişeyim hamnakoim)
  • numbernine  (18.05.11 00:23:37) 
sanırım verilen değerlere göre kesin sonuç çıkamayacağı için olasılık sorulmuş. genleşme bağlantıları ve beton genleşmesi dahil edilmemiş sanırım.


  • ermanen  (18.05.11 00:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.