[]

Eğitim Hakkında - Ne yapmalıyım ?

Evet başlıktan da anlaşılacağı üzere sorunum matematik. 18 yaşımdayım. Lise bitiyor bu sene. Yabancı dil de dahil olmak üzere tüm derslerim iyi durumda. Ancak matematik tam anlamıyla berbat. Anadolu lisesini kazanıp okumuş olmama rağmen bu güne kadar, 12 yıldır, ne bi dershaneye gittim ne bir kere kitap açtım önüme. Doğal olarak çalışmak bana eziyet. Ancak geçtiğimiz üniversite sınavında gördüm ki matematik olmadan diğer bölümleri yapman benim hedeflerim için yetersiz. Şimdi gerçekten stres içinde yüzüyorum.

Temel matematik tamam. Mat-1 in yarısını biliyorum diyebilirim. Mat-2, 0.
Mat-2 nin olacağı sınava 1 ay kaldı. Muhtemelen oturup harıl harıl çalışsam da bir mucize olmaz. Şimdi gelelim sorulara..

1. Bu güne kadar oturup çalışmışlığım yok dedim gerçekten nasıl çalışılır bilmiyorum. Bir türlü odaklanamıyorum bu tür durumlarda. Nasıl odaklanabilirim acaba var mı bi püf noktası?

2. Bu yıl ne yapmalıyım? Bir dershaneye mi yazılsam diyorum ancak 8 ayda mat-2 yi ne derece çözebilirim, dershaneye gidip hocam bana matematiği başından tutup göstermeniz lazım desem, "de get işine dalga mı geçiyosun" derler mi mesela? Ankara'da benim ihtiyacım olan dershane tavsiyeniz var mı?

3. Bilgisayar, yabancı dil, teknik bilgisi yaşına göre gayet iyi, matematiği zayıf biri için uygun meslekler var mıdır? Misal ankara'da bilge adam var microsoft belgesi veriyor ağ bilişimleri alanında. Sivil havacılık dedim orada da baya matematik varmış. Amerikada yada kanada da okuyum dedim çalışarak okusam ne derece becerebilirim falan tam bir muamma.

Kısacası anadolu lisesinden mezun oluyorum, diploma notum iyi, kafam karışık, önümü göremiyorum. Sahip olduğum yeteneklerim var özellikle teknik konularda ancak matematik bilgim sıfır. Fikir sahibi olanlar, bu konuda tecrübesi olanlar, ek olarak öğrenmek istediklerini sorarak aydınlatırlarsa memnun olurum.

Yöneticilerden ricam bir süre üstte durursa memnun olurum. Zira geleceğimi şekillendirecek hamlelerimi yapmadan önce buradaki fikirleri ciddiye alacağım.

 
Eğitim Hakkında - Ne yapmalıyım ? başlığından sonra sorunun matematik olduğunu anlamamızı bekliyorsan bence asıl sorun türkçe'de. kendini matematik'te problemli hissediyorsan üniversitede sözel oku!


  • ernest everhard  (15.05.11 16:06:40) 
@ernest everhard

ilgin için teşekkür ederim. Matematik de eğitim-öğretimin içine giriyor diye düşünmüştüm hatta hala da aynı düşünceye sahibim. Sanırım sorumu tamamen okumamışsın. Fikirlerin odaklanacağı noktayı (matematik) anlattıktan sonra eğitimim için yol gösterici sorularımı sıraladım. Belki de sen haklısındır bilmiyorum. Eleştirinin ardından fikrini de beyan etseydin daha yararlı olabilirdin aslında...
  • taqster  (15.05.11 16:13:13) 
uzman filan diyilim, ama bence:

1) oturup çalışmaya başlamak odaklanma yöntemini kendi kendinize bulmanızı sağlayabilir; nasıl odaklanacağınızı düşünerek zaman kaybetmeyin. kimi müzik eşliğinde çalışır, kimi sessiz ortamda, kimi tv izleyerek veya başka insanların konuşmaları arasında odaklanabilir. bunlardan size uygun olanı tahmin edebilirsiniz, edemiyorsanız deneyerek bulursunuz. bildiklerinizin üzerinden biraz geçip kaldığınız yerden devam ederek mat1'i bitirmeyi deneyebilirsiniz. mat2 için belki birkaç özel dersle veya bilen bir arkadaşınızla çalışarak giriş ve ısınma babında bir girişimde bulunabilirsiniz

3) matematikte başarılı olamazsanız tercihlerinizi değiştirmeniz daha mantıklı. veya zor bela kazansanız da, tercih edeceğiniz bölümler matematik ağırlıklı olduğunda, okulda mevcut bilgilerinizle idare edemeyeceğinizden işiniz zor olabilir. ama başarılı olur ve hatta sevmeye başlarsınız, ne sınavda ne de okulda fazla sorun olmayacaktır.
  • tedirginlik hucresi  (15.05.11 16:44:26) 
Soru matematiği sevip sevmediğiniz. Seviyorsanız ama çalışmaya üşeniyorsanız özel ders yararlı olabilir. Sevmiyorsanız matematiği az olan bir yöne gitmeniz gerekiyor ve bu mühendislik, doğa bilimleri veya bilgisayar programcılığı değil.


  • sourlemonade  (15.05.11 20:18:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.