[]

deşifre

sanki vardı böyle bir soru ama bulamadım. Ses kaydını metne dökecek olağanüstü bir program var mı? anamız ağladı deşifre yapmaktan ya.




 
soru çok ama cevabı yok, inan herkesin hayali o, bi 50-100 sene sonra inşallah...


  • halanne  (13.05.11 10:11:03) 
bu işten ekmek kazanan firmalar var. öyle teknoloji olsaydı sağda solda freelancer eleman aramazlardı.


  • mayeskuel  (13.05.11 10:15:28) 
acaba ne kadar para veriyorlar? ek iş olarak yapsak mı ki? maaşa dahil olunca batıyor ama ek gelir olunca yapılır sanki.


  • sheridans  (13.05.11 10:18:05) 
  • elinherifi  (13.05.11 10:26:55) 
ses kaydını metne dökecek olağanüstü bir program bilmiyorum ama çözümleme yapan herkesin hayatını kurtaran f4 diye bir program var. Timecodeları kendisi koyuyor, İsimleri hafızaya alıyor, konuşmayı yavaşlatıp/hızlandırıyor pause/start yaparken otomatik olarak 2 sn geriden başlıyor...

ücret olarak benim bildiğim fiyatlar çok değişken. Tarih Vakfı saatine 35-40 lira gibi bir şey veriyordu en son. (Tabi hiç çözümleme yapmamış olanlar için 1 saat çözümlemeyi ancak 3-4 saatte o da konuşan yavaş konuşuyosa, anlaşılırsa falan)
  • gereksiz insan  (13.05.11 10:37:31) 
çok iyi paraymış valla. sadece yaptığım deşifrelerden para verseler maaşımdan fazlaya gelir. f4'e bakayım bir. biz bilmiyoruz onu.


  • sheridans  (13.05.11 10:51:23) 
senin isine yaramaz ama genel kultur olsun diye yaziyorum. bu teknoloji icin 150 yil falan beklemeye gerek yok. bu teknoloji su an google voice da mevcut, telefona birakilan sesli mesajlari desifre edip mail olarak gonderiyor. turkceye uygulandigini sanmiyorum ama ingilizceye uygulandiysa turkceye de uygulanabilir.


  • perkele  (13.05.11 11:58:26) 
@perkele 150 yıl olmasa da daha uzun süre beklememiz gerektiği açık. Aynı OCR programlarının el yazısı tanımasında hala sıkıntı çekmesi gibi. Burada mesele şu ki, herkesin ses tonu biricik, hatta o kadar ki, hasta olduğunuz zaman veya çok bağırdığıktan sonra dahi sesiniz sürekli olarak değişiyor. Dolayısıyla herhangi bir programın da bütün bu halleri hesaplayabilmesi şimdilik imkansız gibi. Henüz yazılı metinlerin dijitalleştirilmesinde bile binlerce sıkıntı varken (kişinin el yazısını harf harf, sonra kelimeler halinde tanıtmanız gerek vs.) konuşmada bunun sorunsuz yapılabildiğini söylemek...

bilemedim, ben mi teknolojiyi çok geriden takip ediyorum yahu?
  • gereksiz insan  (13.05.11 12:29:50) 
isvec te hastanede kullaniyorlar bu nevaleyi, doktor konusuyor bilgisayara metin olarak giriyor. ilginc gelmisti bana gördugumde ama adini bilmiyorum


  • hayatacaylakkaldim  (13.05.11 12:32:58) 
sanirsam buldum dedigin programi

www.voxit.se
www.svensktalteknologi.se
  • hayatacaylakkaldim  (13.05.11 12:37:28 ~ 12:38:20) 
bu programlar tanımlanmış komutları duyduklarında işlem yapıyorlar diye biliyorum... telefona sesli arama kaydetmek gibi. belirli harfleri yan yana duyunca bir işlem yapıyor...

doğaçlama bir konuşmayı kaydetmek... eğer isveçliler yaptıysa valla gider isveççe öğrenirim :D
  • gereksiz insan  (13.05.11 12:47:40) 
yok infoda yazmis dakikada 140 kelime dikte edebilirsin,program mektup yazmak icin, röportaj icin v.s. kullanilir diye. ama turkcede ise yarar mi bilmiyorum cunku veri bankasinda tanimlanmis sozcukler varmis 305 bin adet e haliyle de isvecce.


  • hayatacaylakkaldim  (13.05.11 12:57:57) 
@gereksiz insan, ben numarami baglamistim google voice'a. ve birkac kisi arayip mesj birakmis. sesli mesaji sana dinletirken desifre ettigi metni ekranda sana higlight edebilecek kadar akilliydi uygulama. evet net olmayan konusmalarda kelimeleri dübüründen atiyor ama yine de fena degildi.


  • perkele  (14.05.11 00:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.