[]

Sitede yasal bir şekilde kredi kartı bilgisi tutmak

Selamlar.
Diyelim ki bir site yaptık ve bu site aracılığıyla bol bol ödeme yapılacak. Cep telefonu ile de dahil. O yüzden google ve appleın market/appstore'da yaptığı gibi bir sistemle kullanıcı kredi kartını sisteme girdikten sonra hızlı bir şekilde ödeme yapabilecek o günden sonra.

Böyle bir durumda karşımıza kimleri almamız gerekir? Kimler neden "napıon bilader sen?" diyecektir? Mastercard/Visa mı, direk bankalar mı, yasalar mı?


Ek: Android Market'in bir türlü Türkiye gelememesinin sebebi böyle bir şeyden dolayı mıydı?

 
bildiğim kadarıyla bankaya başvuru yapıyorsunuz,sonra banka sitenizi incelemeye alıyor.onay verildikten sonra size ait banka üzerinden bir hesap açılıyor ve olaylar gelişiyor.


  • Aslan Yürekli  (11.05.11 20:48:28) 
şirket kurup fatura kesebilmeniz gerekir. yapılan her ödemeye de fatura keseceksiniz yani.


  • roket adam  (11.05.11 20:57:00) 
O iş muhteşem zor hocam. Daha yeni ps network'teki kayıtlı kredi kartı bilgileri çalındı. Senin yapacağın bir site muhtemelen açık hedef olacaktır. Ne kadar hash'lersen hash'le çözerler. Bir yere başvurman gerekmiyor ama o işten vazgeç bence.


  • ataturkiye  (11.05.11 20:58:26) 
@Aslan Yürekli ve @roket adam sizin bahsettiğiniz Sanal POS için, onu az çok biliyorum. teşekkür ederim.
@ataturkiye, o konuda haklısınız tabi.

  • natnan  (11.05.11 21:06:56) 
para varsa sıkıntısı olmaz her türlü korursunuz verileri. ha sony çaldırdı biz neden çaldırmayalım sakat derseniz hiç girmeyin bence. sağlam, profesyonel insanlarla çalışırsanız bir sıkıntı olmaz ancak çok para dökmek lazım.


  • badiparmagi  (11.05.11 21:27:57) 
Başka bir sunucuda tut, müşteri başına unique bir key tut ve her kart için unique bir key olsun. Bilgiyi çekerken bu unique keyleri eşleştirerek çektirt. No problema. Şifreyi kıracak kişi çok çok tek bir hesabınkini kırabilir.
Diğer sunucudan sorgular da ufak bir api vasıtasıyla olsun. Bu api verileri sql'e bağlanarak yapmasın. Bağlantıyı uzak sunucunda tut. O sunucuya da hiç girme.

Ne bileyim abi. Kasarsan olur işte. De gerek yok be aslında. : ) Hiçbişey olmaz eğer adam gibi şifre tutarsan.
  • serafettinn  (12.05.11 00:14:36 ~ 00:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.