[]

Pasaporttaki Kuzey Kibris T.C. damgasinin etkisi..

mevcut pasaportla kuzey kıbrıs'a giriş yapmış t.c. vatandaşı bir insanın daha sonra yunanistan'a veya her hangi bir schengen ülkesine veya her hangi bir common wealth ülkesine yapacağı vize başvurusu sırasında karşılaşacağı ekstra bir zorluk olur mu?
yani ülkelerde biz KKTC diye bir yer tanımıyoruz/bilmiyoruz.. oraya gideni de sevmeyiz tavrı hakim oluyor mu?



 
o pasaportla yunanistan'a giremez.
diğerlerini bilmiyorum.

  • ezeriko  (28.03.08 12:24:25) 
kıbrıs'a pasaportla mı giriliyor ? 4-5 sene önce kimlikle girdim (yaş 17)


  • blackmore  (28.03.08 13:28:49) 
Kesin bir bilgi değil, biri düzeltirse lafımı yutup döner giderim, ancak:
Pasaportta KKTC damgası varsa Yunanistan'a giremezsin.
Comonwealth ülkelerinde ise bu tür bir sorun olmayacaktır.
  • malmoth  (28.03.08 13:38:28) 
yunanistan ı bilmem ama diğerlerinde bir iki örnekte vardı, sorun yaşamadılar, tabi onlar kıbrıstan okuldan gelenlerdi yani pasaortla mı girmişler yoksa kimlik ile mi bilemiyorum.
bu tür şeyler genelde br iki ülke arasında olur mesela arap vizen varsa hac umreye gittiysen sittinsene israile giremiyorsun.

  • alchemistt  (28.03.08 13:45:00) 
Yunanistan kıllık yapıyor.

O yüzden napıyoruz, kıbrıs'a pasaportla değil nüfus cüzdanımızla gidiyoruz. pasaportun varsa bile göstermek zorunda değilsin.
sonra da yunanlar falan da kıllık çıkartmıyorlar.

değişti diyen biri olmuş, annemler 2 ay önce gittiler. yine kimlikle gittiler.

bir seçenek de geçici pasaport çıkartmak. böyle birine giriş varsa diğerinden vize alınamayan ortadoğu ülkeleri de var. İsrail'le başka bir ülkeydi sanırım ama tam hatırlamıyorum.

bu tür durumlar için Emniyet müdürlüğü şöyle bir seçenek sunuyor. Şimdiki pasaportunuzu emanete bırakıp geçici, temiz pasaport alıp eski pasaportunuzla giriş yapamayacağınız ülkeye gidiyorsunuz. gelince de emanetteki pasaportunuzu alıp yeni aldığınızı geri veriyorsunuz.
  • burfak  (28.03.08 19:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.