[]

LCD TV

LCD tv alirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Teknik konulardan anlamayan birisi icin, basit- mumkunse madde madde- anlatimlarinizi rica ediyorum.




 
1- Tercih edilicekse Led olması önemli (ışıklandırma biçimidir parlak ve daha net görüntü sağlar)

2- Yüksek çözünürlüklü film veya hd kanallar izlenicekse full hd olmalı (1980*1080 çözünürlüğünde)

3- Tv nin özelliklerinde en düşük 100 hz. olmasına kesinlikle dikkat edin. (bu görüntüyü çok etkiler. düşük hz.lerin fiyatları düşük olur genelde)

4- göz zevki için ben lcd'nin ince olmasından yanayım tabi biraz lüxe girmekte

Demem o ki 2 ve 3'ü kesin sağlamalı lcd. 1 ve 4 opsiyonel. isterseniz uygun modelde gösterebilirim. kaç inç almayı düşünüyosunuz.
Ayırdığınız bütçe sınırlaması var mı ?
  • onakomabunako  (07.05.11 14:12:03 ~ 14:13:11) 
40-42 inch arasi uygun


  • ozoz  (07.05.11 14:21:55 ~ 14:29:02) 
- led alacaksan cakma led alma (edge olanlar) bunlari fiyatindan anlarsin, +4000. digerleri 2 bin civari.
- refresh rate'i 100hz ve uzeri olsun. simdiki engine'ler saolsun, goruntuden cok goz yormasi yapabilir.
-iki onemli nokta: biri panel kalitesi... lg veya samsung olsun. bu iki marka en iyisi. sony de panellerini samsung'dan alirken niye 2 bin lira daha fazla veresin?
- ikinci nokta goruntu islemcisi, ki samsung burada da iyidir.
simdi eskiden (iki-uc sene evvel) kontrast falan da vardi ama artik bunlar yeni modellerde hep guzel... bi de yenilerin hepsi zaten full hd
- ci kart yuvasi ve dvb-c tuner'i olmasi teledunya'yi box olmadan izlemen acisindan onemli, buyuk rahatlik... keza usb'den hd okumasi, .mkv okumasi da benim acimdan artilar olacaktir, indirdiklerimi dogrudan izliyorum :)
- 40 inc'in cok ustune cikmayin (boyle 46 falan)
  • no avalon  (07.05.11 15:55:49 ~ 15:56:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.