[]

couchsurfing'de evini açmak

Ay sonu itibari ile staj amaçlı İsveç'in güzide kendi Göteborg'a taşınacağım. Kendisi turistik olarak bir Stockholm olmasa da giden gelen oluyor diye biliyorum.
Çalışacağım firma sağolsun bana hoş bir bölgeden 3 odalı bir ev sağlayacak. Hafta içi 8-5 veya 9-6 çalışıyor olacağım.

Neyse hem odalar bir işe yarasın, couchsurfing kültürü olsun hem de ben insanlarla tanışırım mantığıyla şu couchsurfing olayına gireyim diyorum. Ve merak ediyorum:

İnsanlara ne derece güvenmeliyim? Sadece yorumlar üzerine mi güvenmeli? Nelere dikkat etmeliyim?

Not: Sizler de davetlisiniz tabi :)

 
Ben Hospitalityclub'dan faydalanmıştım ama mantıkları aynı. Olay şöyle ki evine ziyaretçi alırken tabii ki yorumlara bakılacak. Elinde başka güvencen yok. Ama yine de güvenmek derken işin abartılmaması da lazım tabii.


  • jesterdvine  (02.05.11 22:12:22) 
daha önceden aldıkları feedbackleri okuman lazım, bir kişinin verified olması (yeşil tikli) onun gerçekten evde uslu duracağını göstermez.

Ondan dolayı, o kişinin profilini inceleyip önceden kaldığı kişilerin verdiği yorumları okuyun. Ev ile ilgili kuralları net bir şekilde belirleyin (sigara içilmez, hayvan giremez vs.) böylece kalacağınız kişiyle minimum derecede sorun yaşarsınız
  • bonjurkes  (02.05.11 22:13:24) 
hem misafir oldum hem de misafir ettim..hala görüştüğüm arkadaşlarım var. çok rahat ol gezgin adamdan zarar gelmez..


  • alcapon  (02.05.11 22:17:05) 
bu arada daha önce de sorulmuş benzer sorular ama yine güncel iyidir.

Yani benim gönül ister ki vereyim anahtarı takılsınlar istedikleri gibi rahat olsun ortam. Adamları sabahın köründe işe giderken kovmayayım hadi siye akşam 6da bekleriz diye. Odamı kilitlerim hadi belki ama geldiğimde televizyon gitmiş olmasın :P. Gezgin adam ne yapacak televizyonu ya neyse hehe.
  • natnan  (02.05.11 22:29:29) 
gezgin adamdan zarar gelmeyebilir ancak kişinin "gezgin" olduğunu anlamadıktan sonra o iddia havada kalır. tv de gidebilir böbrek de.


  • daemonville  (02.05.11 22:34:41) 
yorumları dikkate al yeter, gezgin adam uğraşmaz televizyonla şunla bunla.


  • Khaz  (02.05.11 22:46:24) 
@alcapon
1- öncelikle düzgün konuşmayı öğrenin. herkesin beyni ve dünyası yazdıklarından az çok belli olmakta.
2- nick'imi küçük düşürücü şekilde yazma hakkını size kimse vermedi. düzeltiniz. ayrıca size attığım mesajı da dikkate alınız.
3- bahsettiğim kişi türü sizin "gezgin" diye tabir ettiğiniz tür değildir. "gezgin"ler zararsız olabilir. "gezgin"lere bir lafım olmadı. herkesi "gezgin" sanmayınız diyerek bir noktayı vurguladım. kötü niyetli insan her kılığa girebilir ve herşeyi yapabilir. buna dikkat etmek lazım.
  • daemonville  (02.05.11 23:13:19) 
ilk sefer biraz daha fazla seçici olmaya bakın, sonrası çok daha kolay gelir..


  • halanne  (02.05.11 23:17:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.