[]

barkod sistemi

etkinliğe kaçak girişi engellemek için kapıya turnike koymayı düşünüyorum. biletlere de barkod basacağım. şimdi sorum şu:

diyelim ki adam bileti bi şekilde kopyaladı. barkod olayı nası çözümlüyor? sonuçta çizgi mesafesi değil mi bunun ayrıntısı? kopyalayan kaçak önden girerse biletin asıl sahibinden, bilet sahibi dışarda mı kalıyor? sistem almıyor mu? naısl işliyor bu iş?

biletteki güvenlik konusunda alternatif önerilere de açığım.

 
barkod altındaki sayıları göstermeyen seçenek ile basılabilir (bkz: human seeable) gibi bir opsiyon ile sadece çubuklar görünür. barkod okuyucunun bilgisayara aktardığı barkod'daki değer bilet sahibince bilinir. böylelikle bir kod bir kere kullanılabilir.

istenirse, ve mümkünse tabii, biletin üstündeki barkod'a kişi ad soyadı eklenir yine human seeable olmayan şekilde, böylece kopyalansa da kimlik kontrolü ile kaçak geçişin önü tıkanır. eminim daha basit ve garantili yöntemler vardır.
  • zaferbey  (02.05.11 17:15:50) 
kapıya barkod koydun diyelim. Etkinlik alanından çıkıp tekrar girmek isteyenler olursa nasıl bir yol izleyeceksin ?

Misal bir kişi içeri girer. Yanında 5 tane daha bilet çıkartır. Etkinlikten çıktı bir tane, geri döndü 6 tane, bil bakalım nedir bu ?

Bileti kopyalaması da kolay. kontrolü yazılım kısmında halledersin, bilet daha önce kullanılmış mı diye.

Kafadan barkod basan bir akıllı için de önlemler alman gerekir. Misal barkoda işleyeceğin her bilet kodu sistemde kayıtlı olmalı, alakasız bir kod gelirse reddetmeli.

benzer bir teknoloji olarak qr code var. görece pahalı bir teknoloji olarak rf id var.

bütçe nedir, organizasyon kaç kişi olacak vs vs. Teklif verebilirim.
  • kimlanbu  (02.05.11 18:02:02) 
barkod ve isim listesi gibi birşey olur ya da bir sefer okunan barkod için bir daha giriş izni vermez bu durumda da "kopyalatmasaydın kardeşim biletini" dersiniz.


  • kisa  (02.05.11 18:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.