[]

evlendikten sonra yasal işlemler?

Arkadaşlar. evlendikten sonra yasal olarak hangi işlemleri yapmak gerekiyor? bildiğim kadarıyla nüfus müdürülüğünden soyadı ve medeni hali değiştirmek gerekyor. bir de ssk da soyadı değiştirmek gerekiyor. başka başka?




 
walla saydıklarının dışında bişey gerekmiyor sanırım.


  • aeroflot  (02.05.11 11:17:00) 
eğer serbest çalışmıyorsanız ve eş çalışmıyorsa, maaşa evlilik yardımının yansıması ve eşin sizin üzerinizden sgk kullanabilmesi için işyerine dilekçe vermek gerek.


  • halanne  (02.05.11 11:17:17) 
yurtdışı seyahatleriniz varsa pasaportu da bir an önce yenilemek gerekebilir.

yasal gereklilik olmayan, ama rahat etmeniz açısından--banka kartları, kredi kartları, eve posta gönderen mezunlar derneği vs. gibi yerler.
  • cedilla  (02.05.11 15:46:01 ~ 15:46:20) 
pasaportu değiştirmiyorsun, sayfaya ek bilgi düşüyorlar.
kadın soyadını tutup eşininkini ekletirse çoğu işlem daha kolay oluyor, banka kartı vs hiç uğraşmadım şahsen.
sadece nufüs cüzdanına eklettim, bir de pasaporta işlettim. ek soyadım yazmeyiversin her yerde, çok mühim değil.
  • pyro clustic flow  (02.05.11 16:03:21) 
ehliyeti unutma, cezası vardı sanırım


  • napoli  (02.05.11 21:59:30 ~ 22:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.