[]

Üretilen enerji nasıl muhafaza edilir?

Rüzgar değirmenleri veya barajlarda üretilen elektrik enerjisi nasıl muhafaza edilir? Nasıl korunur? Kendi kendine bir tükenme olayı var mıdır? Zaten ancak yetecek kadar mı üretilebilmektedir? NEdense merak ettim bu mevzuyu. Yoksa üretilen enerji direk tüketime mi sevkedilir?




 
Barajlarda elektrik depolaması gibi bir durum mevcut değil. Bunun yerine, elektrik enerjisi ihtiyaça yaklaşık üretiliyor.


  • sheba and the albino girls  (23.03.08 21:26:23) 
Bildiğim kadarı ile söyleyeyim üretilen elektrik enerjisini muhafaza etmek çok çok çok pahalı bir şey ve şu an türkiye de yapılmıyor. Yani türkiye de saatte ne kadar elektrik tüketiliyorsa o kadar elektrik üretiliyor, eğer elektrik ihtiyacı düşerse o zaman bazı santraller ve barajlar kapatılarak üretim durduruluyor...


  • selimse  (23.03.08 21:27:00) 
Barajlarda vs uretilen elektrik muhafaza edilmiyor, aninda kullaniliyor.


  • wpi  (23.03.08 21:30:33) 
(alternatif bir depolama)zamaninda uzanlar icin calisan arkadasimin bana anlattigi soyle, urettigin elektrigi tedasa veriyorsun ve tedas daha sonra istedigin zaman istedigin yerden bu elektrigi kullanmana izin veriyor, bir miktar komisyon aliyor ayrica elektrik olarak.


  • kadirsavun  (24.03.08 04:24:59) 
mahalledeki trafolar var ya, işte sen televizyonu açma düğmesine bastığın zaman o trafo "elektirik lazım televizyon var burda" diyerek kaynaktan direk elektirik çeker. yani üretilen elektirik anında kullanılır. senin merak ettiğin şey sanırım barajda üretilen elektiriğin kullanılmayan kısmının ne olduğu. işte olay bu mahalle trafolarında. sadece ihtiyaç kadar elektirik çektiği için, ımm, böyle işte böyle medeniyet olmuş diyerek kendi sorduğum sorunun cevabında topu taça atarım. sözelciyim lan ben. kulaktan dolmayla bu kadar :)


  • s e ff a f  (24.03.08 11:40:04) 
Elektrik enerjisinin depolanması teknik olarak mümkün, ancak ekonomik açıdan kabul edilebilir çözümlerin içinde en verimlisi yaklaşık %40 kayıpla depolayabiliyor bu enerjiyi.
Bununla birlikte, arkadaşların da belirttiği gibi, bizim ülkemizde bu tür bir uygulama yok. Zaten olan ülkelerde de bir şehrin elektriğini değil de örneğin kendisine bağlı bir tesisin elektriğini depolayacak merkezler bulunuyor. Verimsizlik ve masraf nedeniyle yine.

Elektrik zor zanaat azizim..
  • malmoth  (24.03.08 14:40:42) 
tedas ın komısyon alması iletim masrafından dolayıdır. aynını botas da yapar. telekom da yapar.


  • bryan fury  (24.03.08 21:06:46) 
ankara gölbaşında elektrik santraller yönetim merkezi var.
ordan bütün santrallerdeki generatörleri yönetebiliyorlar.(dev türkiye haritası var karşılarında, bütün santrallerde kaç generatör çalışıyor anında görüyorlar)
ihtiyaç kadar olanı devreye alıp ihtiyaç fazlasını devreden çıkarıyor, tasarruf sağlıyorlar.
  • buzkran  (22.05.08 09:14:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.