[]

ihracat hakkında?

selam arkadaşlar,

yurt dışından mal getirmek istediğimizde ve burada satmak istediğimizde nasıl bir prosedür izlememiz gerekli? şahıs şirketi üzerinden getirebiliyor muyuz? eğer getirebiliyorsak nasıl bir özellik olmalı?

paypal üzerinden ücreti ödesem bu ödemeyi fatura olarak gösterebilir miyim?

 
ithalatta herhangi bir prosedür yok. getir ve sat. mal ülkeye girişte gümrük beyannamesinde kdv ödediğinden dolayı ülke içinde satarkende fatura olarak kdv göstereceksin. sonucunda ödemeyi ne ile yaptığının önemi kalmıyor. gümrükten malını ve faturanı al ve gider olarak göster.


  • hmd  (29.04.11 14:11:42 ~ 15:25:50) 
bu arada prosedürden kastın ürünü nasıl getirtebileceğinle ilgilimi?


  • hmd  (29.04.11 14:19:35) 
ticari olarak düşünüyorsan millileştirmen gerekir. bi gümrük müşaviri tutmalısın. şahıs firması da ithalat-ihracat yapabilir.


  • terp  (29.04.11 14:55:11) 
o anlattığınız ithalat olmuyor mu? her halukarda gümrük mevzuatını bilen birine ihtiyaç duyacaksınız.


  • topal  (29.04.11 15:40:04) 
şahıs şirketi ile her türlü ithalat-ihracat işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
paypalden ödediğiniz para bir kredi kartından çekilecek, o nedenle de bankacılık kanalından geçeceği için bir sorun olmaz. alışılmadık bir durum olduğundan bazı ilgililere ilginç gelebilir sadece.

konuyla ilgili sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. bu sorularınız çok genel, biraz daha detaylandırabilirseniz daha sağlıklı olur.
  • silent storm  (29.04.11 17:26:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.