[]

Ivy Leauge Üniversiteleri'nde ya da ne bilim Oxford'da LSE'de MBA Yapmak

Herkese iyi akşamlar,

ben Marmara Üniversitesi'nde İİBF'de bir bölümde 3. sınıfı okuyan bir gencim ve mevzubahis üniversitelerde MBA yapmak istiyorum.

-Şu an bölüm birincisiyim fakat ortalamam 2.77?!?! 80,2 oluyor 100 üzerinden ama Marmara'nın salak ötesi sistemi yüzünden böyle şaka gibi duruyor.

-İşte Toefl'dan gelecek sene içerisinde 107 üzeri bir şeyler almayı hedefliyorum, bu yaz da 2 aylığına İngiltere'ye gideceğim İngilizcemin daha akıcı hale gelmesi için.

- İngilizcenin yanında çok iyi Almanca biliyorum.

- Çok uluslu bir FMCG firmasında 15 aydan beri part-time stajyer olarak çalışıyorum. Sorumlı olduğum bir proje var onu başarılı bir şekilde yürütüyorum..

-Seneye de başka gene çok büyük bir firmada trainee olarak çalışacağım.

-Üniversitelerin ücretleri sorun değil.

Acaba bu üniversitelerde yüksek lisans yapmak için daha başka neler yapmak gerekir. Yani sadece okul ortalamama değil, iş hayatına da, sosyal çevreme de baya bir önem veriyorum. Hatta onları daha öne koyuyorum..

Çevremde akıl verecek insan pek yok, ailedeki herkes avukat-doktor ya da tüccar..

Fikir veren insanlara çok teşekkür ederim.

Edit: İlla okul bitince yapacağım diye bir şey yok aslında 1-2 yıl çalışıp da yapabilirim. Zaten hemen okuldan sonra pek mümkün değil sanırım, öyle mi?

 
bu ortalamayla imkansız gibi :(


  • desideratum  (28.04.11 19:55:13) 
İngiltere'ye gittiğinizde bunları oradaki hocalara anlatın. Birebir görüşerek daha kolay bağlanıyor bu işler.

Okulunuzda yurtdışı bağlantıları olan bir hoca varsa gidip sorun, İngiltere'de tanıdığı varsa onun referansıyla gidip konuşmanız daha kolay olur, oradakiler sizi daha dikkatli dinler.
  • sourlemonade  (28.04.11 19:56:56) 
Ivy için oluru yok bence bilim, spor vs. bir alanda üstün başarılarınız yoksa. Ama yılda 40-50k yı gözden çıkardıktan sonra gayet güzel başka okullar bulabilirsiniz.


  • daddy  (28.04.11 20:12:37) 
Zaten MBA yapabilmeniz için min. 3 yıl iş tecrübenizin olması gerekli. Yoksa imkansıza yakın sizi almaları. Bir de tabii bu işin mülakatları var. Asıl eleme orada oluyormuş.

Bir de bu saydığınız okulların MBA programları "en iyi" değil. Financial Times'in listesini öneririm. Şu an için en iyisi Wharton sanırım.
  • wrangle  (28.04.11 21:44:21) 
ortalama tek kriter degil aslinda. ama ortalaman dusukse saglam bir seyler koyman lazim ortaya. mba icin en onemli kriter is deneyimi. extracurricular activities lerde onemlidir. toefl'in pek bir onemi yok zaten oraya giren kardesler genelde dil olayini asmis bitirmis oluyorlar. cok saglam referanslar ve 720+gmat puani olursa bi deneme de bulun istersen ama sans cok cok dusuk. daddy'nin dedigi gibi para oldugu surece tonla iyi universite var.


  • please dont die  (28.04.11 21:52:39) 
Wrangle'ın bahsettiği liste için;

rankings.ft.com

Lisedeki mallıklarım geleceğimi ne fena etkilemiş lan. Son 10 yılın en yüksek ortalamasına sahibim bölümde ama saçma sapan puanlaması yüzünden Marmara'nın önüm kesiliyor. Tercih yapacak olan lise öğrencileri eğer bu yazıyı okuyorsanız ve Marmara'ya girecek gibi olursanız sallayın Marmara'yı İstanbul Üniversitesi'ni seçin..
  • isyanim var ulaan  (28.04.11 22:08:49 ~ 22:15:01) 
mba olayına tamamen uzak bir insan olarak soruyorum: neden ivy league? ne işe yarayacak? marmarada ivy leaguê'e atlamak zor gibi. ingilizce engeli, derslerin uyum engeli vs vs vs

bence öncelikle lisans düzeyinde veya yüksek lisans düzeyinde boğaziçi, koç gibi sistemi bu okullara daha yakın, ingilizce ve imkanları daha iyi okullara geçiş yap.

ondan sonra düşün.

ayrıca ivy league veya oxford en iyi mba veriyor gibi bişi yok. bunu da yazmış arkadaşlar.
  • mea maxima culpa  (28.04.11 22:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.