[]

Miami - Washington dc - Denver

bu uc sehirden birini tercih etme sansiniz olsa hangisinde yasamak istersiniz? eksi sozlukteki washington dc basligini okuyorum da tirstim biraz. yarin washington'daki bi isletmeyle mulakata girecegim o sebepten soruyorum.




 
Miami tabi...


  • istanbluer  (27.04.11 18:19:01 ~ 18:19:16) 
en eğlencelisi miami ama en yaşanılırı denver.


  • ermanen  (27.04.11 18:40:24) 
Miami ve DC'de bulundum. Miami tabiki süper eğlenceli vs. bir yer. Ama biraz daha avrupai bir hayat yaşayacağım derseniz DC çok daha münasip olur. Nispeten düzenli, temiz bir ortam. DC basliklarinda ne tirstirdi sizi?


  • murat mc  (27.04.11 18:40:37) 
miami derdim


  • berginyonbaenre  (27.04.11 18:56:51) 
miami'ye gitme şansım olmadı. dc'te 4 sene kaldım. eminim ki miami eğlenceli yerdir. ama orange county'den gelip, iyiymiş abi burası şehir gibi şehir işte diyen arkadaşım oldu. he sonra ben oraya gittim dibim düştü ayrı konu :) dc'den niye tırstınız anlamadım. güzel yerdir. kozmopolittir.


  • terp  (27.04.11 19:38:22 ~ 19:38:53) 
@murat mc, terp

herkes tehlikeli bir sehir diyor o sebepten korktum. hayat pahaliligi soz konusu olursa hangisi daha iyi? dc mi denver mi? miami pahalidir buyuk ihtimalle onu karistirmiyorum o yuzden. :)
  • fundamental  (27.04.11 20:15:04) 
denver'ı eleyin bence.
miami için de gitmesem de duydum okudum vs. siz istanbul'u mu ankara'yı mı bodrum'u mu tercih edersiniz? miami yazlık bi yer daha çok. tabii ki kışın da yaşanır ama yazın coşar orası. herkes partide, ortalık şenlik yeri, sahiller, silikonlu hatunlar, bakımlı erkekler gibi.

öte yandan dc tam bir şehirdir. varoşu vardır, finans merkezi vardır, eğlence merkezi vardır, varoğlu vardır. dediğim gibi kozmopolittir. bissürü diplomat, enternasyonel kuruluşlarda çalışan değişik kültürlerden insanlar vardır. bu çok hoş bi şeydir. yaşayınca anlıyor insan. herkes yabancı olduğu için kendinizi daha bi evinizde hissedersiniz, çünkü kimse yerlisi değildir. barda sri lankalı gazetecilik okumaya gelmiş biriyle tanışırsınız, parkta dünya bankası'nda çalışan bir hintliyle, bovling salonunda dil okuluna gelmiş norveçliyle. metro sistemiyle her yere ulaşabilirsiniz. ulaşım amerika'da büyük bir sorundur çünkü arazi geniştir ve bu yüzden yerleşim yerleri birbirine uzaktır. dc bu konuda daha rahat edebileceğiniz bir yerdir ki bu noktada nerede kalacağınızı ve ne yapacağınızı tam olarak bilmediğim için tam da kesin konuşamıyorum. ayrıca doğuda ortadadır. yukarda newyork, boston aşağıda florida haftasonu kaçacak uzaklıktadır.

bu şehrin korkulacak bir yanı yoktur. istanbul'da da tehlikeli yerler var. ama nerde takılıyorsanız oranın ortamıyla muhattap olursunuz. tehlikeye mehlikeye bakmayın. mis gibi yerdir.

not: ayrıca dc'nin gezecek görecek çok yeri vardır, müzesi, parkı, tarihi yerleri diğer şehirlere göre çok daha fazla ve eğlencelidir.
  • terp  (27.04.11 20:23:58 ~ 20:25:22) 
washington dc'nin daha büyük ve kozmopolit olması, orayı daha yaşanılır yapmıyor bence. denver daha yaşanılır bir yer oraya göre. bunlar benim fikirlerim tabi. ama denver'da yaşamış birine sormak daha iyi tabi. ayrıca washington dc'nin de kötü bir şehir olduğu anlamına gelmiyor bu dediğim.

tabi siz tam olarak neye göre istediğinizi de belirtmeniz lazım. size kalmış artık. hepsinin birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. denver, washington dc'den daha ucuz.
  • ermanen  (27.04.11 20:54:04) 
yaşanılırlığın kriteri kişiden kişiye değişir tabii de pahalılık konusu maaşınıza bağlı.


  • terp  (28.04.11 00:45:28) 
DC'nin guvenlik meselesi diger yerlerden daha farklı degil, emin olabilirsin. Hani Baltimore, Maryland falan tamam belki biraz daha unlu ama DC standard bir amerika sehri, hatta belki daha bile guvenli olarak nitelenebilir


  • murat mc  (28.04.11 13:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.