[]

CAT5 kablo ve LCD TV ikilisi ?

Merhaba,
Samsung LE37R88B model lcd aldim. ayni zamanda toshiba a100-599 dizustu bilgisayarim var. bilgisayarin dvi, hdmi cikislari yok. televizyona VGA yoluyla baglayacagim.

Lakin televizyonu kurmaya gelen teknik servis bilgisayar-lcd tv baglantisini cat5 kablo ile yapmami soyluyor. Cat5 bildigim ve sozlukten de gordugum uzere ethernet kablosudur. Tv nin arka ve yan panelinde cat5 e uygun bi yer de yok anasi satayim yahut var ama ben kör oldugum icin goremiyorum.

Bu durumda asagidaki $iklardan hangisi dogrudur?

a) teknik servis benle kafa buldu
b) cat5 ile baglamanin ultrasonik kivrak yollari var
c) VGA ile bagla veya $oyle bir yol daha var ...
d) $ampiyon be$ikta$

 
a)dogru
b)yanlis
c)dogru
d)dogru
  • mandayuvasi  (21.03.08 20:59:59) 
ilk önce d :) sonra a

arkasından

e) Teknik servis elemanı ne dediğini bilmiyor.

Sizin durumunuzda s video veya kompozit bağlantıdan başka çare yok gibi.

akamaipix.crutchfield.com
content.answers.com
  • kimlanbu  (21.03.08 21:02:12) 
valla ilk kez cat5 ile görüntü iletme duyuyorum çok pis sallamış sanırım wikipeadia'dan da baktım orada da yok. cat5'ten ikili kablo kullanıp telefon (vice versa) bağlantısı yaparsın da görüntü ıhıh.

tv'de hangi çıkışlar varsa en kalitelisini kullan diyecem de vga'dan çıkış alıp bağlayacaksan zaten kalite sınırlı olacaktır. laptopta tv out varsa s video'dur ve baya iyidir vga'dan onu tavsiye ederim.
  • darknum  (21.03.08 21:06:44) 
ya kablo adlarını karıştırmıştır yada düşük bi ihtimal cat5 den kablo yaparsın demek istemiştir. ne zaman tel gibi kablo lazım olsa cat5 kullanılır yani zorlasan vga bile yaparsın tabi ortalık telden geçilmez. şahsen ben jumper istediğim zaman 1 metre cat5 kesip veriyorlar "al kendin yap" diye :)


  • sourlemonade  (21.03.08 23:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.