[]

bankacı olamamak

sevgili duyuru sakinleri, bankacılar

dokuz eylül üniversitesi iktisat mezunu izmirli bir gencim. yaşım da 26.

üniversite yıllarında 4 sene ihracat operasyonu yaptım. okul bitince illa ki iş bulurum modundaydım. neticede 4 yıllık tecrübe var bla bla diye kendimi avutup durdum. ama kazın ayağı öyle olmadı malesef. askere git gel ve akabinde 6 aylık bireysel emeklilik satışı (malum faturalar ev kirası) sonrasında 4 aylık bir işsizlik dönemim oldu. ciddi anlamda içim sıkılmaya başladı. bankaların açık pozisyonları için başvuruyorum ama hiçbir şekilde geri dönüş olmuyor. bireysel emeklilik aracılık lisansım var ve spk ileri düzey lisansı almaya uğraşıyorum. kurul sınav yapınca onu da almış olucam. görüşmeye bile çağrılmamamın nedenini merak etmiş bulunmaktayım bu efkarlı c.tesi akşamında.

yok mudur şu güzel kardeşinizin elinden tutabilecek birileri? yanlışın şudur diyebilicek birileri. cidden şiştim

 
aklıma gelen over-qualified oldu senin için, yoksa lise mezunlarını bile bankalar alıyorlar. birde en önemli opsiyonu unutmadan ekliyim torpil, torpilin yoksa bu işler yürümez. geri dönüşlerin tümü de torpile bağlıdır, yoksa aynı işe başvuran zilyon tane insan var.


  • karlmarx  (24.04.11 00:56:18) 
selam,
askerlik tamammıs,spk ileri düzeyi de alırsan bence yolun iyice açılır yaş da gençmiş.aklıma tek bir sey geliyo yabancı dil ne düzeyde?
sorun sadece senden kaynaklanmıyo bunu da bil, o ilanların hepsi gercek ilan olmayabilir, dolan pozisyonların bile ilanlarının haftalarca yayında kaldıgını gördüm ben.
  • napoli  (24.04.11 01:02:50) 
@napoli anadolu lisesini almanca okudum. almancam son derece iyi ama ingilizcem için ise intermediate diyebilirim.

@karlmarx torpil kıvamına gelemiyor bile. hani x bir bankayla görüşme şansı yakalasam araya birilerini sokmayı deniycem ama o aşamaya gelemediğim için referanslar ve çevremdeki bankacılar herhangi bir anlam ifade etmiyorlar
  • tai  (24.04.11 01:11:52) 
1- hukukçuyum, 4 yıllık okulu 6 senede bitirdim.
2- öğrenciyken 20den fazla işyerinde çalıştım, şimdi bakıyorum da, bazı hukuk bürolarında 8-10 gün çalışıp işi bırakmışım. cvmde bunlardan bahsettim, işi neden bıraktınız kısmında, patrona uyuz oldum, sekreteri sevmedim vs. yazıyor. senin gibi istikrarlı bir iş geçmişim yok.
buna rağmen, bankalar beni görüşmeye çağırıyor her ay.. müf. yardımcılığı sınavımız var, girmek ister misiniz diye arıyorlar falan..
3- yabancı dil meselesine gelince, son 1-2 yıldır yabancılarla yaşıyorum, konuşmam güzel ama teklif mektubu yaz desen yazamam.
4- kesinlikle torpilim yok..
5- süper bir işim var ama istifa ettim ve kendi büromu açıyorum yakında.

ben buyum, şimdi sana gelelim...
1- kesinlikle over-qualified falan değilsin.
2-6 ay bireysel emeklilik işi yapıp işten ayrılmışsın, muhtemelen poliçe satamadın, herkes becerdi ama sen beceremedin ve üzerindeki baskıya dayanamayıp işi bıraktın.. bunun 2 nedeni vardır. a)iyi bir pazarlamacı değilsin (bu ezik anlamına gelir)... b)çevren geniş değil (bu da sevilmediğin anlamına gelir)... sakın bireysel emeklilik aslında gereksiz, ben insanları kazıklamak istemedim vs. deme, yemezler (ben değil, bankadaki ikcılar yemez bunu)
3-niteliklerini göz önünde bulundurmadan, kendini over-qualified zannedip, seni aşan işlere başvuruyorsun. oysaki herhangi bir bankanın memur alımı işine başvursan, çağırırlar seni sınava. ama sen memurluğu beğenmiyorsun ve müfettiş olmaya çalışıyorsun. istanbuldaki genel müdürlükte alışacak bir müfettiş için, asla 9eylül mezunu adamı işe almam ben. belki odtü ya da ankara siyasal mezununu alırım ama asla 9 eylül mezununu almam. işe almayacağım adamı da görüşmeye çağırmam (onun iyiliği için)
4- binlerce işsiz iktisatçıdan daha üstün değilsin.

nerde hata yaptığını bilemiyorum, bu yazdıklarımı okuyup bulmaya çalış nerde hata yaptığını. şanssızlık falan da deme... 4 çocuk sahibi, ilkokul mezunu, emekli işçi (750 lira maaş alan) bir adamın çocuğu olarak kastamonuda doğdum ben.. senden daha şanslı değilim.

son olarak not: cv hazırlarken de, iş görüşmesinde de kendini işveren yerine koy... asıl olan kendini tamamen unut ve kendini gerçekten onun yerine koy..
* bunları seni yermek veya kendimi övmek için yazmadım.. yardımcı olmaya çalışıyorum.. sen over-qualifiedsın, ubermenschsin diyerek sana yardımcı olamam.. birilerinin seni uyandırması gerek.
  • de jure  (24.04.11 01:21:46 ~ 01:22:47) 
@de jure

aynen senin gibi düşünüyorum. kesinlikle over qualified gibi bir iddiam yok. memurluk pozisyonlarına başvuruyorum ama izmir için biraz kısıtlı bir yelpaze var malesef.

sen de süper bir işin olmasına rağmen kendi ideallerin için istifa etmişsin.
bireysel emeklilik firmasındaki 6 ayımda işten çıkmaya karar verdiğim ay hariç her ay %125 hedef ortalamasıyla çalıştım ve güzel paralar kazandım. ama bankaların tecrübesiz alımlarında 27 yaş gerçeği olduğu için bu sene bir hamle yapmam gerekiyordu ve ben bunu yapıp istifa ettim. sürekli bireysel emeklilik firmaları arıyor lakin bankacı olmak istiyorum.
  • tai  (24.04.11 01:58:09) 
ekşiden de mesaj atmışsınız, cevap yazdım hocam...


  • de jure  (24.04.11 02:27:25 ~ 02:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.