[]

İde harddisk sorunu

elimizde 1 adet ide hdd var 160gb arşiv ağzına kadar dolu ve işletim sistemi kurulu değil. sata hddsi mevcut olan bir pc'ye ek olarak bağlamak istiyorum biostan görmesine rağmen xp üzerinden görüntüleyemiyorum.. xp açık iken ms dos dan göremiyorum bu sürücüyü bi de bad sector veya hasar olma ihtimali çok zayıf ben bu verilere ne şekilde ulaşırım önerileriniz ne olurdu?
ps:jumper ayarları ile ilgili tüm kombinasyonlar denendi



 
usb hdd kutusu vasıtasıylan bağlanmayi dene madem.


  • os  (19.03.08 11:52:39) 
usb hdd kutusu ile de görmedi


  • pascha d  (19.03.08 12:19:30) 
kör olmayasıca...
hdd kurtarma programlarina doğru yönlen madem sen.

  • os  (19.03.08 13:44:06) 
-diske bağlı olan ide kablosunu değiştirip deneyin. her ihtimale karşı, başka bir pc de çalışıp çalışmadığını kontrol edin (anakartın ide portunda arıza olabilir)

-usb portundan bağladığınızda, disk yöneticisinde görünüp görünmediğine bakın. disk yöneticisinde görünüyorsa ve bir sürücü harfi atanmamışsa, bir sürücü harfi atayarak diski kullanmanız mümkün olabilir.
  • hunter the dayworker  (19.03.08 13:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.