[]

Pire Limanı'na nasıl ulaşılır? (izmir'den)

İzmir'den gidilecek. Pire Limanı'ndan da Spetses'e geçilecek.

Çeşme'den ya da Kuşadası'ndan feribotlar var dediler ama, doyurucu bir bilgiye ulaşamadım.

Ne sıklıkla vardır, fiyatı kaçadır, bunları merak ediyorum çok.

 
Ben Çeşme'den Sakız üzerinden Pire'ye gittim. Çeşmeden Sakız'a her gün iki sefer var, birisi sabah diğeri akşam üstü (18:30 falandı). Sakız'a yaklaşık 45 dakikada ulaşılıyor, ardından gece 11 sularında Midilli'den gelen bir gemi buradaki yolcuları da alıp Pire'ye geçiyor. Sabah 7:00-7:30 gibi Pire'de oluyorsunuz.

Biletlerin tamamını (Çeşme-Sakız ve Sakız-Pire ve bunun dönüşü) Çeşme'den almak mümkün. Hatırladığım kadarıyla gidiş-dönüş yolculuğun toplamı 65-70 Euro tutmuştu.

İsterseniz Sakız'a sabahtan geçip, gün içinde bir de Sakız'ı gezebilirsiniz. Ben akşam gittiğim için fazla gezemedim, hava karardı.

Dönüşte boş gemiye Pire'den bindiğiniz için hiç bir sıkıntı yok. Ama gidişte Midilli'den gelen yolcular tam Türk usulü kendilerine ait olmayan koltukları da işgal etmiş olduğundan yer bulmakta problem yaşadım. Tabii yazın en cafcaflı ayında gitmiş olmamın da bunda etkisi olabilir, yani şu dönemde bu sıkıntı daha azdır sanırım.

Budur diyeceğim beyim.
  • sui  (18.03.08 10:34:11) 
çeşme > sakız için www.erturk.com.tr
sakız > pire için www.nel.gr

nel'in yeni gemileri gerçekten çok güzel,pireye sakızdan 6 saate varıyormuş sanırım. ben 2000 senesinde gitmiştim. o zaman 14 saat sürmüştü.

yazın gidecekseniz ve grubunuz varsa güverteyi öneririm. yoksa pullman ya da kamarada gidebilirsiniz ama fiyat 3-4 e katlanır. gerçekten çok zevkli bir yolculuk.

son bir öneri ayvalıktan midilliye geçin ordan binin nele(nel midilliden kalkar, sonra sakıza uğrar). kendi memleketim diye demiyorum midilli gerçekten çok güzel. sakız ise hayal kırıklığı.
  • badfan  (18.03.08 13:12:53) 
bende çeşmeden sakıza ordanda pire limanına gitmiştim koltuk aldık ama orda uyunmaz mümkünse koltuk dahi almayın uyku tulumunuzu yanınızda alın güvertede uyuyun çok güzel oluyor yıldızların aldında


  • allstar  (31.08.13 14:28:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.