[]

internet takip

ev kullanıcların internette neler yapabildiğini yetkili merciler yasal olarak takip edebilir mi ?

hangi siteye girmişiz ?

ne arattırmışız ?

modeme reset atmak bunun bir çözümü olabilir mi ?

ya da çözümü var mı ?

 
https (secure) proxy kullanirsaniz, gecici klasorlerinizi de duzenli olarak secure (shredded) temizlerseniz ne halt ettiginizi bulamazlar...


  • thunder thunder thunder thundercats  (16.04.11 11:26:24) 
yasal olarak takip edebilir. ancak yasa dışı olarak zaten bir çok site (facebook vs dahil) sizi bizi takip ediyor.bakınız: cookie ayrıca hayır modeme "reset atmak" işe yaramaz. ipniz sürekli kayıt altındadır.
ne aradığınızı başta google takip ediyor ve ondan para kazanıyor. bundan da haberiniz olsun :)

  • ben smyrna  (16.04.11 11:53:27) 
hangi isp'i kullanıyorsun? diyelim ki ttnet. ttnet log(kayıt) tutuyor mu? muhakkak. ttnet bu kayıtları mahkemeye veriyor mu istendiğinde? evet.

internette neredeyse her yer her şey için log tutuyor. korsan log tutmayan bir sunucu bulup onun üzerinden internete girerseniz(proxy) internette ayak iziniz kaybolur. ancak bilgisayarınız da kaybolmaz.
dolayısıyla bilgisayar harddiskinizde ki veriler her türlü okunur(veri kurtarma). tamamen kurtulmak istiyorsanız güçlü bir mıknatıs ile kullanılmayacak duruma getirirsiniz.

oldu bitti.

(not:isp=internet service provider, tr = internet servis sağlayıcısı)
  • maresal jedi  (16.04.11 11:54:34 ~ 11:55:27) 
değil mıknatıs, patlayan uzay mekiğinden parçalanmış cihazlardan veri kurtarıldığını biliyorum. o tür şeyler yeterli değil. ayrıca amaç sadece sormak ise o başka. ama bence illegal işlere girmeyin :)


  • ben smyrna  (16.04.11 13:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.