[]

Sürücü belgesi ile ilgili sorular

yaklaşık 9 ay önce aldığım ehliyetimle ilgili iki sorum var. birincisi, ben ehliyet alırken trafik şube müdürlüğü ehliyet alacak herkesin parmak izi kaydı vermesi gerektiğini söyledi, ve herkes de asayiş'te parmak izini verdi. biraz araştırınca bu uygulamanın başka bir yerde yapılmadığını duydum. acaba pilot bir uygulama mı var (manisa merkez'den ehliyet almıştım)?

ikinci sorum ise, ehliyetimin fotoğrafın olduğu yerdeki kaplama diğer yerlere göre biraz daha farklı, bu sebeple fotoğraf üzerine soğuk damga neredeyse hiç işlememiş. trafik şube'ye gittiğimde bişey olmaz diye başımın etini yediler ama hangi tanıdığıma göstersem fotoğrafın üzerinde soğuk damga olmadığını söylüyor. ben bu duruma biraz kıl olduğum için bu ehliyeti değiştirebilir miyim acaba?


 
ikinci sorun için; soğuk damga baya önemli aslında, değiştirmen faydalı olur. mesela benim nüfus cüzdanımdaki soğuk damganın çok ufak bir kısmı, nufus cuzdani cuzdanda durduğu için aşınmıştı. bu nüfus cüzdanıyla pasaport süresini uzatmak için emniyete gittiğimde bunun sahte olmadığını nerden bilelim git değiştir demişlerdi.


  • bladder  (16.03.08 12:29:18) 
ilk durum açıkçası çok kıllandırıcı. böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. ileride suç işlerseniz sizi bulmak için yapılmış bir şeymiş gibi geliyor. fişleme gibi. başka bir şeye yoramadım ben bunu. (iyi dava sebebi bu arada: )

polis çevirdiğinde mutlaka bundan arıza çıkartacaktır. ne yapıp edin değiştirin derim ben.
  • colg fusion  (16.03.08 12:36:47) 
aslında ehliyetimi onların hatası olduğu için onların değiştirmesini istiycem ama imkansız gibi geliyor kabul etmeleri


  • tom riddle  (16.03.08 13:03:25) 
işin komiği neden böyle yapıldığını sorduğumda, kaza sonrasında tanınamaz hale gelirseniz kimlik tespitinde kullanılacak demişlerdi polisler. böyle gerizekalıca bir uygulama.


  • tom riddle  (16.03.08 13:23:04) 
Geçtiğimiz yaz ehliyetimi yeniden çıkarmak için(kaybetmiştim de) şubeye gittiğimde, benden(ve de ki sırada bekleyen diğer insanoğullarından da) parmak izi almışlardı. "Abi, bu parmak izi hadisesi ne iş , daha önceden yoktu bu uygulama?" diye sorduğumda
"avrupa birliğinde böyle, artık biz de ab standartlarına uygun davranıyoruz, artık bu şekilde" tarzında bir cevap almıştım,..( gebze merkez'den almıştım ehliyeti)

  • flawless victory  (16.03.08 14:17:34) 
parmak izi alma uygulamasi uc bes aylik bir mevzudur.pvsk da yapilan degisiklik ile polise hafif suphe halinde bile ust arama yetkisi ile beraber emniyete yolu dusen herkesten parmak izi ve tanimlayaci diger ornekleri alma yetkisi verildi... yani bundan sonra ehliyet olsun pasaport olsun ne icin gidersen git emniyete bu ornekleri alacaklar. cmk'ya tamamen zit bir uygulama. cmk ya gore fizik muayene sonunda elde edilen bulgular(parmak izi vs) kovusturmaya yer olmadigi karari veya beraat kararinin kesinlesmesini takiben savci gozetiminde imha edilir.ancak pvsk uyarinca alinan ornekler "baska seylerde kullanilmamak uzere" bir veri bankasinda saklanacak...

soguk damga olayina gelince cok onemli bir husus degil. polisimiz zaten ehliyetin fiziki muayenesi ile yetinmeyip telsizle dogrulamasini yapmaktadir. ancak havaalani gibi daha ciddi inceleme yapilan yerlerde kimlik yerine kullanmaman, kullansan bile baska bir kimlikle teyit etmen sıkıntı cekmemen icin gerekli olabilir.
  • ayi terbiyecisi  (16.03.08 15:46:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.