[]

Şurup kelimesinin türevleri

Arkadaşlar ilaç sektöründe içilebilen sıvı ilaçlar için kullanılan başka bir tabir var mı?Yoksa bunların tümüne şurup mu deniyor?
Bahsini ettiğim ilaç gıda takviyesi için kullanıyor.



 
şurup deniyor ama bazen özel durumlar için başka isimler oluyor. mesela toz halinde satılıp, kullanım sırasında suyla karıştırılanlara süspansiyon deniyor.

"Şurup: Etkili maddesi suda veya alkolde çözülmüş, içerisine tatlandırıcı ve güzel koku veren maddeler eklenmiş sıvı ilaçlardır. Suda çözünenlere solüsyon, alkolde çözünenlere posiyon denir. Etkili maddesi çözünmeden asılı tanecikler halinde kalan ilaçlara süspansiyon denir. Şuruplar genellikle, şişelerin be­raberinde verilen ölçekli kaşıklarla içilir. Öksürük ve antibiyotik şurupları gibi."

alıntı: goo.gl
  • jangara  (13.04.11 19:10:30 ~ 19:12:01) 
şurup:yüksek miktarda şeker içeren(yarından fazla (basit şurup:şeker 64k-su k.m 100k)) sıvı preparat.

solüsyon: etken maddenin çözündüğü sıvı preparat, hakiki çözeltiler.

süspansiyon: etken maddenin çözünmediği, katı partiküllerin sıvı içerisinde yüzebildiği sıvı preparat.(katı partiküller zamanla çökme gösterir-kullanmadan önce çalkalanmalıdır)

emülsiyon: çözünmeyen iki sıvının emülsifiyan ajanlarla bir araya getirildiği homojen görünümlü heterjen, kıvamlı sıvı preparat.

pat: yüksek oranda çözünmemiş katı madde içeren(yarından fazla) yarı katı preparat (macun).

limonatalar:.......

eliksirler:(iksir)......

vs vs...
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (13.04.11 19:53:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.