[]

finansal analiz yontemleri

yuksek lisans odevim icin, imkb'ye kote bir firmanin bes yillik yatay, dikey, ratio, piyasa performans, piyasa risk ve beta analizlerini yapmam gerekiyor. firmanin holding, banka ya da gayrimenkul yatirim ortakligi olmamasi lazim.

araci kurum sayfalarina baktim fakat net veriler goremedim. lisans egitiminde de finans dersi almadigim icin oldukca yabanci geliyor bu para piyasalari.

bu verileri nereden elde edebiliriz, ya da yukaridaki tanima uyan bir firma icin bu verilerin hazir elde edilmisine sahip olan arkadas var midir?

simdiden tesekkurler.

ps: biraz ustte kalirsa cok guzelolur.

 
kap.gov.tr :)))


  • kadim kishi  (10.04.11 14:13:19) 
kap sadece bildirimleri gosteriyor galiba ben finansal analiz bulamadim orada :(


  • replades  (10.04.11 14:18:02) 
geçen hafta finansçı olmayanlar için finans gibisinden bi eğitime katılmıştım, incelediğimiz firmalar doğuş oto, aksa enerji bir de coca-cola'ydı.
hocamız da sanırım firmaları inceleyebilmek için imkb'nin sitesine girebilirsiniz gibi bir şey demişti.

  • avifa  (10.04.11 14:23:49) 
arastirma raporlarindan bulabilirsin sanirim oranlari yatay analizler de olabiliyor, beta analizi olmayabilir raporlarda dogrudan o ß degerini yazarlar zaten..tabi onu kendin yapabilirsin zaten cokta zor degil illaki finans bilmene gerek yok.


  • 2pac  (10.04.11 14:47:09) 
bu arada bu verileri hazir elde etsen bile sanirim yorumlaman da istenecek o yuzden bence basitce ogrenip kendin yapsan daha mantikli olur yoksa hazira rakamlari bulsan bile yorumlayamazsin veya yanlis yorumlarsin eger bunlari bilmiyorsan, zaten bir finansal yonetim veya kurumsal finansman kitabina baksan bu analizleri vs bulursun ne ne demek nasil yapilir vs. onun disindakiler de kagit kurek excel isi:)


  • 2pac  (10.04.11 14:50:51) 
@2pac o arastirma raporlari nerede bulunur desem ayıp etmis olur muyum? :)


  • replades  (10.04.11 17:06:10) 
yatirim menkul degerler sirketlerinin bazisinda bedava raporlar oluyor bir bakman lazim basit bir uyelik ile belli raporlara erisim oluyor.

diger turlu belirli veritabanlarina bu raporlar dusuyor, bankaci vs arkadasin varsa veya okulun boyle bir erisimi varsa bulunabilir.
  • 2pac  (10.04.11 18:44:18) 
mail adresinizi özelden atın örnek göndereyim isterseniz.


  • datlu  (10.04.11 20:44:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.