[]

Boğaziçi'nde Yüksek Lisans

lisans öğreniminin kıyısına gelmiş bir insan olarak yüksek lisans mecraları araşıtırmaktayım. her genç dimağ gibi boğaziçi'nin master programlarının gerekliliklerine baktım. yalnız geçen bir arkadaşa boğaziçi'nde master için "not ortalamasını çok takmıyorlar gre'si yüksek olsun yeter" demişler.

şimdi merak etmekteyim hakikaten not ortalamasının öyle yönetmeliklerde yazdıkları gibi neredeyse 50% bir önemi yok mu? gre yerine ales yeterli mi? yoksa gre olması daha bi önemli mi? başka başka nelere bakmaktalar?

bu arada ilgilendiğim endüstri mühendisliği yüksek lisansı ama her türlü boğaziçi yüksek lisans deneyimine açığım :)

 
sorulardan sadece gre ile ilgili olan kısma cevap verebileceğim.
öncelikle gre ile ales in bir farkı yok diye biliyorum, ikisinin de baraj puanını geçmek ön koşul tabii. önümüzdeki birkaç hafta içinde şartlı ön kabul başvuru zamanı var biliyorsunuz (30 mart-11nisan diye biliyorum). henüz şartlı ön kabul için bir bilgi yok ama geçen senenin ön kabul açıklamalarına baktığımda "gre veya ales ve ingilizce yeterlilik gösteren bir sınav sonucu da istiyoruz" tarzı bir ibare vardı.

ben de "her şeyi istiyorsunuz, o zaman nerde kaldı bunun şartlı ön kabullüğü" diye sormak üzere öğrenci işlerindeki aslında pek de bir şeyden haberleri olmayan kayıt bölümü görevlilerine gittim. bana "nisan başvurularında sınav sonuçlarınız olmasa da olur, sonra tamamlarsınız" tarzı bir cevap verdiler. demem o ki bu başvuru tarihini kaçırma (çünkü bazı bölümler sadece bu dönemdeki başvuruları kabul ediyormuş diye duydum), gre yi alesi sonra tamamlarsın, hangisini istersen artık.
  • gimbal  (12.03.08 19:44:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.